Marokkó: Zijes a vb-re sem térne vissza a válogatottba

MTI/K. B.MTI/K. B.
Vágólapra másolva!
2022.02.08. 20:59
null
Zijes nem szerepel többé a válogatottban (Fotó: AFP)
A Bajnokok Ligája-győztes Hakim Zijes akkor sem tervezi visszatérését a marokkói labdarúgó-válogatottba, ha az együttes kijut a november-decemberi katari világbajnokságra – írja az MTI.

 

A Chelsea légiósa kedden újságíróknak kijelentette, ebben a kérdésben végleges a döntése, nem szerepel a nemzeti együttesben.

„Arra koncentrálok, amit a klubommal csinálok” – mondta, majd utalt rá, hogy Vahid Halilhodzic szövetségi kapitány döntött ebben a kérdésben, amit tiszteletben kell tartani még akkor is, ha szerinte a szakember indoklása nem felel meg a valóságnak.

„Számomra ez teljesen világos, ezért nem térek vissza a válogatottba" – nyilatkozta.

A 28 éves Zijes Hollandiában született, és szerepelt szülőhazája korosztályos válogatottjaiban, de felnőttként már a marokkóiakat választotta, akiknél 2015 óta 40 mérkőzésen 17 gólt szerzett.

Halilhodzic tavaly szeptember elején fegyelmi okokra hivatkozva mellőzte őt a válogatottban, amelynek azóta már 15 mérkőzése volt. Állítása szerint Zijes június közepén, amikor két felkészülési összecsapást játszottak, válogatott futballistához méltatlanul viselkedett: késett, nem volt hajlandó dolgozni, majd arra hivatkozva nem akart leülni a kispadra, hogy nincs megfelelő fizikai állapotban. Pedig az orvosi stáb megvizsgálta, és játékra alkalmasnak találta.

Halilhodzic a kameruni Afrikai Nemzetek Kupájára sem válogatta be – Marokkó másfél héttel ezelőtt a negyeddöntőben búcsúzott –, és nyilatkozataiban közvetetten már utalt arra, hogy a továbbiakban sem számít Zijesre. A szélső így március végén sem lesz ott a csapatban a vb-részvételről döntő, Kongói DK ellen selejtezős párharcon.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik