Maradona nyakfájásától a papucsos Tour de Hongrie-ig – ezen nevettünk 2018-ban!

KŐFALVI DÁNIELKŐFALVI DÁNIEL
Vágólapra másolva!
2018.12.31. 15:37
Ahogy minden évnek, 2018-nak is voltak szép és fájdalmas pillanatai, mi azonban most egyikkel sem foglalkozunk. Nézzük inkább a vicceseket: ezen nevettünk ebben az esztendőben!

A január elég erősen indult, különösen Dél-Afrikában, ahol elegük lett abból, hogy teljesen felesleges trófeát adjanak a meccs legjobbjának, így ünnepélyes keretek közt inkább 5 giga mobilinternettel jutalmazták a találkozó legjobbját.

Not Match of the Day on Twitter
Aztán jött a Manchester United játékosának, Marcus Rashfordnak a különleges megoldása arra, hogy a csapattársai ne húzzák az időt.

„Siess már, befagy a s…em!” – szolt oda társának az angol támadó, aki láthatóan nem volt felkészülve 2018-ban az év eleji hidegre.



És persze érdemes megemlíteni Cristiano Ronaldót is, aki valószínűleg nem gondolta, hogy már a játékoskijáróban is kamera veszi, mikor elhangzott az alábbi beszélgetés az egyik kisfiúval, aki kikísérte a játékosokat a pályára.

KISFIÚ: „Nálam te vagy a világ legjobb játékosa, Messi pedig...”
CR: „Rossz.”
EGY MÁSIK KISFIÚ: „A legrosszabb!”

És persze ne feledkezzünk meg Gyurcsó Ádámék meccséről sem. Amikor ugyanis a Hajduk Split egy bosnyák kiscsapat pályáján játszott felkészülési meccset, a fűhengert egy finoman szólva megviselt állapotban lévő egyes Volkswagen Golf húzta.

Az év legkreatívabb szurkolója-címet pedig az alábbi úriember érdemelte ki, aki Alexis Sánchez távozása után alakította át a mezét ízlésesen.

Így lesz Alexisből Alex Iwobi (Fotó: Twitter)
Így lesz Alexisből Alex Iwobi (Fotó: Twitter)

Aztán jött a téli olimpia, ahol például újra feltűnt Pita Taufatofua, akit már csak úgy ismer a világ, mint az olajos testű tongai zászlóvivőt. És aki –5 fokban is megvillantotta a világnak olajos felsőtestét…

ZDF Sport on Twitter

Legalább akkora legenda lett a Duisburg futballcsapatának kapusa, Mark Flekken, mint Pita Taufatofua. A holland játékos ugyanis azzal lett világhírű, hogy a kulacsa keresése közben kapott gólt.

És persze véletlenül se feledkezzünk meg arról a magasröptű beszélgetésről, amely egy játékvezető, és az Arsenal korábbi játékosa, Sanchez Watt közt zajlott le az angol sokadosztályban.

A bíró odalépett a futballistához, és megkérdezte, hogy hívják.

Watt válasza az volt, „Watt”.

A játékvezető újra megkérdezte, mi a neve.

A válasz újra az volt, „Watt.”

Ezt eljátszották még kétszer, majd a bíró felmutatta a második sárgát is, és kiállította Wattot.

Kiderült ugyanis, hogy a spori úgy értette, Watt azt mondja, „What?”, azaz azt kérdezi, hogy „Mi?”, tehát felesel vele, így felmutatta a pirosat.

A neve miatt villant a piros (Fotó: Twitter)
A neve miatt villant a piros (Fotó: Twitter)

Ez azonban semmi ahhoz képest, amit valószínűleg az év legváratlanabb edzői nyilatkozata lett.

Zinédine Zidane, a Real Madrid akkori vezetőedzője ugyanis így indokolta meg azt, miért tűnt el a pályáról rövid időre az egyik meccsen Sergio Ramos:

„Ramosnak sz.rnia kellett, de pár perc alatt elintézte a dolgát, és visszatért a pályára, szóval nem volt gond...” – fogalmazott nagyon őszintén a blancók akkori mestere.

És persze ott volt Fellaini különleges frizurája is, amelyről aztán kiderült, szerencsére nem végleges, csak egy fotózás kedvéért született meg.

Fellaini és a haja… (Fotó: Twitter)
Fellaini és a haja… (Fotó: Twitter)

Az év egyik legkellemetlenebb – de azért nagyon vicces – pillanatát Medhi Benatia élte át: mikor a Juventus játékosa felszaladt a pódiumra, hogy átvegye bajnoki aranyérmét, a kísérőhölgyek nem túl finoman kikosarazták.

JuPornTM on Twitter
És ha már a kínos jeleneteknél tartunk, ne feledkezzünk meg a román másodosztályból Stefan Blanaru gólöröméről, aki valamiért jó ötletnek gondolta, hogy felszalad a lelátóra, és megtapsolja magát a találatát követően.

Ha pedig esetleg kedves olvasónk úgy érzi, a 2018-as éve nem volt túl sikeres, gondoljon az alábbi képre.

Valaki ugyanis 800 eurót, azaz átszámolva körülbelül 250 ezer forintot fizetett a jegyért a Bajnokok Ligája döntőjére, de arról a helyről semmit nem lehetett látni a pályából…

Az év igazi csúcspontja azonban a világbajnokság volt, amely sokaknak nem a francia válogatott végső sikere, vagy épp a horvátok elképesztő menetelése miatt marad emlékezetes. Hanem Diego Maradona miatt.

Az argentin legenda ugyanis elmondása szerint kiszáradt, illetve fájt a nyaka, emiatt viselkedett „furcsán”.

A teljesség igénye nélkül, íme, a legjobb pillanatai!

Az egész egy tánccal indult...



Aztán jött a tombolás.





Majd egy kis pihenés.



Aztán a végére az igazi csattanó: íme, Isten keze – és középső ujja...


Az év posztját a közösségi médiában Mats Hummels és felesége szolgáltatták, akik… Hogy is fogalmazzunk? Ugyanannak a fotónak más részét emelték ki, mikor a saját oldalukra posztolták a képet.

Az év melléfogása viszont már Deontay Wilder, nehézsúlyú ökölvívó nevéhez fűződik, ő ugyanis élő adásban eltörte egy kabala állkapcsát, saját bevallása szerint ugyanis nem gondolta, hogy a jelmezben egy élő ember van…

Aztán az év vége felé azt is megtanultuk, hogy nem mindenki 16 éves, aki annak mondja magát. Az Indiában néhány napig a liga legfiatalabbnak gondolt gólszerzőjéről ugyanis kiderült, hogy sokkal inkább 28 éves a valóságban, mint 16.

Nem, a bajusz nem volt senkinek gyanús…

A 16 éves indiai, aki 28… (Fotó: Twitter)
A 16 éves indiai, aki 28… (Fotó: Twitter)

Sőt, azt is megtudtuk így december vége felé, hogy nem szerencsés a feleségünkkel a Maldív-szigetekre elmenni nyaralni, ha a csapatunknak azt hazudtuk, nem tudunk pályára lépni, mert fáj a hasunk.

A 16-szoros török válogatott Serdar Aziz ugyanis így tett, csak arról feledkezett meg, hogy a felesége bejelölte egy Instagram-poszton, amelyen nem pont úgy tűnik, hogy nagyon fáj a hasa.

Cserébe csapata, a Galatasary átadólistára tette karácsonyi ajándékként…

A kép, amely lebuktatta Azizt (Fotó: Instagram)
A kép, amely lebuktatta Azizt (Fotó: Instagram)

És a végére jöjjön a személyes kedvenc.

Tudjuk, nem illik kiemelni egyetlen pillanatot sem, hiszen sok olyan esemény történt, amelyre mosolyogva gondolunk majd vissza, ha meghalljuk, hogy „2018”.

De nálunk a legzseniálisabb és legviccesebb pillanata az évnek akkor is az volt, mikor még augusztusban a Tour de Hongrie országúti kerékpáros-körversenyen egy helyi férfi nem akart kerülni a verseny miatt, így egy az egyben áthajtott a kijelölt pályán, miközben mögötte érkeztek a versenyzők. És tette mindezt papucsban.



És akkor itt jegyeznénk meg, hogy a lista teljes mértékben szubjektív, és könnyen lehet, hogy kimaradtak hasonlóan vicces pillanatok. Ezeket szeretettel várjuk a kommentek közt!

Azt pedig csak remélni tudjuk, hogy 2019 is legalább ennyi szórakoztató pillanatot tartogat majd a sportvilágban.

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNUNK!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik