Már nem ígérget Mourinho – Klopp el is húzná az utolsó nótáját

Kántor BarnabásKántor Barnabás
Vágólapra másolva!
2015.10.31. 11:03
A jövő heti Bajnokok Ligája-forduló miatt a topcsapatok már szombaton pályára lépnek, így a hétvégi kirándulás időzítését inkább vasárnapra ajánljuk önöknek... Angliában rögtön csúcsrangadóval indul a forduló, a Chelsea a Liverpoolt fogadja, azaz José Mourinho összecsap Jürgen Klopp-pal – a portugál alatt egyre melegebb a kispad. Spanyolországban a fővárosra érdemes figyelnünk, Madridban szerepel a helyi Real és a Barcelona is. Olaszországban Inter–Roma rangadó lesz, de a Juventus is ma mérkőzik. Németországban – mivel a Bayern pénteken már lejátszotta meccsét – elsősorban Dárdai Pál Herthájára érdemes figyelnünk.

♦ PREMIER LEAGUE
♦ LA LIGA
♦ SERIE A
♦ BUNDESLIGA
♦ PREMIER LEAGUE
♦ LA LIGA
♦ SERIE A
♦ BUNDESLIGA

Mourinho és Klopp kölcsönösen tiszteli egymást (Fotó: ilcatenaccio.es)
Mourinho és Klopp kölcsönösen tiszteli egymást (Fotó: ilcatenaccio.es)

MOURINHO VÉGJÁTÉKA? – ANGLIA

Nem kell sokat várnunk egy igazi rangadóra, 13.45-től a Chelsea a Liverpoolt fogadja. Egy pillanatra azonban meg kell állnunk a rangadó szónál, ugyanis a 9. látogat a 15.-hez, ám éppen ez adja a pikantériáját ennek a találkozónak. A londoniak előző hét mérkőzésükből csupán egyet nyertek meg, ezek után nem csoda, hogy sokan arra számítanak, ha a Liverpoolt sem sikerül legyőzniük, elválik José Mourinho és a klub útja egymástól.

José Mourinho–Jürgen Klopp – különpárharc
A két szakember a Real Madrid és a Borussia Dortmund edzőjeként négyszer csapott össze egymással, kétszer a német, egyszer a portugál nyert, egyszer döntetlent játszottak). Mind a négy meccs a 2012–2013-as szezonban volt, a BVB a döntőbe jutott a Bajnokok Ligájában a Realt kiejtve az elődöntőben.

– 2012. október 24.: Borussia Dortmund–Real Madrid 2–1 (BL, csoportkör)
– 2012. november 6.: Real Madrid–Borussia Dortmund 2–2 (BL, csoportkör)
2013. április 24.: Borussia Dortmund–Real Madrid 4–1 (BL-elődöntő, első mérkőzés)
– 2013. április 30.: Real Madrid–Borussia Dortmund 2–0 (BL, elődöntő, visszavágó)

A legutóbbi Chelsea-kudarc a Ligakupában volt a hét közben, ami után a Special One mindenkit próbált megnyugtatni, ugyanakkor azt elismerte, nehéz lesz eljutni a legjobb négy közé már, de ilyen más csapattal, konkrétan a Manchester Uniteddel is megtörtént nem olyan régen, és továbbra is topklub tudott maradni. Mourinho csak a munkában hisz, a számok viszont nem hazudnak: még sosem végzett az első négy helyen olyan csapat, amelyik ilyen kevés (11) pontot gyűjtött 10 forduló alatt.

Jürgen Klopp érkezésével igazi színes figura érkezett a Premier League-be. A német szakember a meccset megelőző sajtótájékoztatón azzal viccelődött, hogy „José kedves fickó, feltéve, hogy nem újságíró vagy játékvezető vagy…”. A „vörösöknél” Brendan Rodgers leváltása és Klopp kinevezése után nyugodtabbak a körülmények, ugyanakkor a németnek is bizonyítania kell. Abban pedig egyelőre csak reménykedhetünk, hogy ezt úgy teszi meg, hogy Bogdán Ádámot jelöli a kapuba…

A nagy csapatok közül az Arsenalnak nehéz walesi túra lehet a swansea-i, a Manchester United három nyeretlen mérkőzés után a Crystal Palace vendégeként győzne ismét. Az előző négy meccsén 18 gólt szerző Manchester City a Norwich ellen tartaná otthon a három pontot. A szezon egyik meglepetéscsapata, a West Ham United papíron könnyű találkozóra számíthat a Watford ellen.

A Las Palmas ellen Casilla védi a Real Madrid kapuját (Fotó: Twitter)
A Las Palmas ellen Casilla védi a Real Madrid kapuját (Fotó: Twitter)

A FÓKUSZ MADRIDON – SPANYOLORSZÁG

Okosan tette, aki ezt a hétvégét választotta a Madridba utazásra, így egy városban tekintheti meg a két gigászt, a Realt és a Barcelonát. A listavezető és továbbra is veretlen királyiak nyitják a fordulót, a La Ligával egyelőre csak ismerkedő Las Palmast fogadját.

Rafa Benítez vezetőedző egy „országos egyes” meccsen nem sürgeti sztárjai visszatérését, így Gareth Bale, James Rodriguez, Karim Benzema és Sergio Ramos is minden bizonnyal kihagyja az összecsapást. Kedden, a Paris Saint-Germain elleni találkozón nagyobb szükség van rájuk, mint egy papírformának ígérkező találkozón. A négy mezőnyjátékosa mellett kapusa, Keylor Navas játékát sem kockáztatja, így Kiko Casilla juthat lehetőséghez az edzőváltáson áteső Las Palmas ellen.

A Barcelonára már nehezebb feladat vár, legutóbb egy éve látogatott a Getaféhoz, akkor 0–0-s döntetlen lett a vége (igaz, tavasszal 6–0-ra nyertek otthon a katalánok). A madridiak a múlt héten nagy pofont kaptak a Sevillától, Luis Enrique így sem számít könnyű mérkőzésre.

Lionel Messi mellett még egy nagy hiányzója lesz a gránátvörös-kékeknek, a kétmeccses eltiltást kapó Javier Mascherano. A Barca-edző emellett az izgalmasabb kérdéseket, köztük az el Clásicóval kapcsolatosakat elhárította, mondván, csak erre a találkozóra akar koncentrálni…

Pogba eddigi szezonja egy képben összefoglalva (Fotó: facebook.com/Troll.Football)
Pogba eddigi szezonja egy képben összefoglalva (Fotó: facebook.com/Troll.Football)

MANCINI FIGYELMEZTETETT A JUVÉRA OLASZORSZÁG

Két fontos mérkőzés lesz szombaton a Serie A-ban, a címvédő Juventus torinói derbije mellett Inter–Roma rangadót rendeznek. Roberto Mancini, a milánóiak vezetőedzője szerint fontos, de nem döntő jelentőségű mérkőzés lesz. A szakember nem csak a Romáról beszélt mint riválisról, figyelmeztetett, a Juventusszal is számolniuk kell.

„Hogy mit kell tennünk azért, hogy megmentsük a szezont? Feljebb kell másznunk a tabellán… – adta meg az egyértelműnek tűnő választ Massimiliano Allegri, – Nem lesz könnyű, mert közben a Bajnokok Ligájában is lesznek fontos meccseink. Ugyanakkor most csak a szombati találkozóra koncentrálok, ám azt el kell mondanom, egyelőre nem tudom, milyen összeállításban és formációban vágunk neki a meccsnek.”

A Juventusban újra játszhat Claudio Marchisio és Martin Cáceres, azonban az fontosabb kérdés, mikor talál magára Paul Pogba, akit a mémgyárosok is megtaláltak, miután árnyéka az előző szezonban látott önmagának.

Van oka mosolyogni Dárdai Pálnak (Fotó: AFP)
Van oka mosolyogni Dárdai Pálnak (Fotó: AFP)

DÁRDAI: TÍZ PONTTAL TÖBBET! NÉMETORSZÁG

A sorozatban öt bajnoki mérkőzést megnyerő Borussia Mönchengladbach látogat a Dárdai Pál által irányított Hertha BSC otthonába. A berlini együttes hazai pályán még veretlen a bajnokságban: négy meccsből egyszer ikszelt, a legutóbbi hármat pedig megnyerte.A Mönchengladbach öt verességgel kezdett, majd jött André Schubert, az új edző, s egymás után öt bajnokit nyert meg a gárda. A Gladbachnál jobb formát csak a címvédő Bayern München tudhat magáénak.

„Mindent beleadunk, hogy győzzünk! – idézi a bz-berlin.de a 39 esztendősDárdai Pált.– A Gladbach valóban jó formában van, ám mi is – igaz, mi inkább otthon. A céljaink nem változtak. Az álmom, hogy eljussunk a kupadöntőbe, a bajnokságban pedig tíz ponttal többet szeretnénk szerezni, mint legutóbb.”

Szombaton ezen kívül még egy, magyar érdekeltségű találkozó lesz, Kölnbe látogat a Hoffenheim, reméljük, Szalai Ádámnak is jut lehetőség a vendégeknél.

ANGOL PREMIER LEAGUE
11. FORDULÓ

13.45: Chelsea–Liverpool (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Swansea City–Arsenal
16.00: West Bromwich Albion–Leicester City
16.00: Crystal Palace–Manchester United (Tv: DIGI Sport1)
16.00: Manchester City–Norwich City
16.00: Newcastle United–Stoke City
16.00: Watford–West Ham United

NÉMET BUNDESLIGA
11. FORDULÓ

15.30: Schalke–Ingolstadt
15.30: Augsburg–Mainz
15.30: Werder Bremen–Borussia Dortmund (Tv: Eurosport2)
15.30: Köln–Hoffenheim
15.30: Hertha–Mönchengladbach
18.30: Wolfsburg–Bayer Leverkusen (Tv: Eurosport2)

OLASZ SERIE A
11. FORDULÓ

18.00: Juventus–Torino (Tv: DIGI Sport1)
20.45: Internazionale–Roma (Tv: DIGI Sport1)

SPANYOL LA LIGA
10. FORDULÓ

16.00: Real Madrid–Las Palmas (Tv: Sport2)
18.15: Villarreal–Sevilla (Tv: Sport2)
18.15: Valencia–Levante
20.30: Getafe–Barcelona (Tv: Sport2)
22.05: Real Sociedad–Celta Vigo

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik