Ligue 1: Pochettino már évekkel ezelőtt a PSG kispadjára vágyott

Vágólapra másolva!
2020.12.26. 13:25
null
Játékosként már volt a PSG alkalmazottja az argentin (Fotó: AFP)
Francia sajtóértesülések szerint a PSG-nél már szinte csak az alkalomra vártak, hogy legyen mire hivatkozva kirúgni Thomas Tuchel vezetőedzőt, ami végül csütörtökön történt meg – bár a hivatalos megerősítés egyelőre még várat magára a klub részéről. Ugyanakkor a német szakember helyére kiszemelt Mauricio Pochettinóról előkerült egy korábbi interjú, amelyben a PSG kispadjának elfoglalásáról beszélt.

Igazán mozgalmasra sikeredett a karácsony a PSG-nél, hiszen a klub csütörtökön menesztette Thomas Tuchelt – ugyanakkor hivatalosan az elmúlt két napban sem sikerült megerősíteni a német távozását –, s szinte ezzel egy időben körbe is szaladt a sajtóban, hogy Mauricio Pochettino foglalja el majd a helyét.

Utóbbi egyébként már csak azért sem feltétlenül meglepetés, mert az argentin játékosként 2001 januárjától két és fél évet töltött a PSG-nél, s közel száz tétmérkőzésen lépett pályára a fővárosi csapat mezében. A francia RMC Sport Pohcettino nevévek előkerülésével együtt előtúrt az archívumából egy 2016-os interjút, amelyet az akkor a Tottenhamet irányító szakemberrel készített, s amely a most történtek fényében különös színezetet kap.

„Örülnék, ha egy nap menedzselhetném a PSG-t, ez igazán tetszene, az álmaim része. A PSG egy olyan klub, amelyet követek, és külön is figyelem. Amikor csak lehetőségem nyílik rá, követem a csapat meccseit, főleg a Bajnokok Ligájában. A francia bajnokság egyébként nem túl vonzó, a PSG messze kiemelkedik a mezőnyből″ – idézte fel Pochettino 2016-os szavait a lap.

Ne feledjük, az argentin szakember ekkor a Tottenham kispadján ült, a PSG-t meg bizonyos Laurent Blanc irányította – akivel három bajnoki cím mellett a francia Szuperkupának megfelelő Bajnokok Trófeáját és a Ligakupát is háromszor hódította el a klub, s nyert még két Francia Kupát is.

Ami egyébként Tuchelt illeti, a le10sport.com információi szerint a klub már hónapok óta készült rá, hogy megváljon a német edzőtől, miután nem voltak megelégedve a Bajnokok Ligája döntőjét elvesztő csapattal és Tuchel hozzáállásával sem. A német sorsán az sem segített sokat, hogy hosszú hónapokkal ezelőtt megromlott a kapcsolata a klub sportigazgatójával, a brazil Leonardóval.

A lap ugyanakkor azt is megemlíti, hogy Pochettino várhatóan két és fél évre szóló szerződést ír majd alá a párizsi klubnál, azaz 2023 nyaráig szól majd a kontraktusa.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik