Ligue 1: nem lesz albérlet a történelmi feljutás után

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2021.05.31. 11:48
null
A 22 gólos Mohamed Bayo személyében a Clermont Foot adta a másodosztály legutóbbi gólkirályát (Fotó: AFP)
Hárommillió eurót szavazott meg a helyi önkormányzat a stadion felújítására annak érdekében, hogy a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) abszolút újonca, a Clermont Foot a saját otthonában játszhassa majd le bajnoki mérkőzéseit.

 

A pénzt a stadion befogadóképességének 10 000-ről 13 000-re emelésére, a világítóberendezés korszerűsítésére, a játéktér talajának javítására, a lelátó biztonsági kamerarendszerére, valamint a televíziós közvetítőállások átalakítására fordítják – írja a helyi lap, a La Montagne –, vagyis arra, hogy a Gabriel Montpied Stadion megfeleljen a Ligue 1 követelményeinek.

A történelmi feljutás után arról írtak a francia lapok, hogy a mai formájában 1990-től működő, az élvonalig korábban soha el nem jutó klub a közeli Saint-Étienne-ben játszhatja majd hazai mérkőzéseit – erre az új fejlemények fényében csak abban az esetben kerül sor átmenetileg, ha a bajnoki rajtig nem végeznek a gyors felújítással.

A francia élvonalból kieső Nimes és Dijon helyére a másodosztály bajnoka, a Troyes és az ezüstérmes Clermont jutott fel. A patinás Nantes osztályozón megőrizte élvonalbeli tagságát a Toulouse ellenében.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik