Ligue 1: nem akar a szponzorok k..vája lenni, olcsó focicipőt hord

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2016.03.09. 17:47
Érdekes interjút készített a Canal+ csatorna Benoit Assou-Ekottóval, az egykori Tottenham- és QPR-játékossal, aki jelenleg a francia labdarúgó-bajnokságban szereplő Saint-Étienne alkalmazottja. A 31 éves védő elmondta, miért használ rendkívül olcsó futballcipőt.

A kameruni válogatott Assou-Ekotto elmondta, sohasem akarta magát alárendelni a szponzoroknak, ezért inkább az eBayen veszi meg a cipőit. A futball számára csak munka, amelyet morálisan más megvilágításba helyezett azzal, hogy visszautasította a sportszergyártók ajánlatait. Assou-Ekotto azt is megemlítette, hogy az afrikai játékosok nem igazán profitálnak ezekből a szerződésekből, inkább az európai játékosoknak éri meg.

„Inkább vagyok szabad, mint a szponzorok k..vája – fogalmazott Assou-Ekotto.

Ezért a kameruni, ahelyett, hogy a nagy sportszergyártók valamelyikének cipőjét viselné, inkább felmegy az internetre, ha új csukára van szüksége.

„Harminc euróért szoktam vásárolni az aukciókon, ez jó ár egy kényelmes cipőért. Az eBayen bárki találhat magának, nem drágák. Divatosnak lenni nem olcsó mulatság, viszont ha régebbi cuccot használsz, akkor jobban megkülönböztethetnek.”

Assou-Ekotto (balra) (Fotó: Action Images)
Assou-Ekotto (balra) (Fotó: Action Images)

 

Fotó: Action Images
Fotó: Action Images

 

Fotó: Action Images
Fotó: Action Images
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik