Ligue 1: Cavani vezetésével győzött a PSG a Rennes ellen

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.01.27. 22:51
null
Cavani (balra) kétszer talált be (Fotó: AFP)
A francia élvonal 22. fordulójának első vasárnapi mérkőzésén a Montpellier 2–0-ra verte a Caent, a találkozó második gólja nem akármilyen öngól volt. Győzött a Lyon az Amiens otthonában. Este a PSG sima győzelme zárta a napot.

PSG–RENNES 4–1

A bajnoki listavezető PSG hazai pályán minden erőlködés nélkül, könnyed, 4–1-es győzelmet aratott a Rennes ellen. Sokáig nem vacakolt a párizsi alakulat, Edinson Cavani már a 7. percben megszerezte a vezetést: Ángel di María beadása után bólintott zavartalanul a kapuba az uruguayi.

A párizsi gólt azonban nem követte újabb, sőt a vendégek M'Baye Niang sarkazós góljával félóra játék után egyenlítettek, s újabb gól már nem is esett az első félidőben.

Fordulás után viszont negyedóra játékot követően a PSG bő tíz perc alatt rövidre zárta a mérkőzést: előbb di María, majd Mbappé, végül a duplázó Cavani is betalált, így magabiztos győzelemmel zárta a januárt, apró szépséghiba, hogy a csapat megkapta idei első bajnoki gólját...

Baysse (fehérben) rendkívül peches volt (Fotó: AFP)
Baysse (fehérben) rendkívül peches volt (Fotó: AFP)

A TÖBBI MÉRKŐZÉSRŐL RÖVIDEN

Valahol egy kicsit kegyetlen dolog, hogy szegény Paul Baysse egyedül került a gólszerzők közé a Montpellier–Caen bajnoki mérkőzés 59. percében történtek után. Az lenne ugyanis igazságos, hogy Baysse mellett az „öngólpasszos” Alexander Djiku, valamint a helyezkedésből megbukó Yoël Armougom, illetve a beadás előtt a jelenetsor legközelebbi nézőjének bizonyuló Jonathan Gradit is megérdemelné, hogy helyet kapjon a gólszerzők között. Vagyis a caeni védőnégyes mindegyik tagját beírhatnánk a gólszerzők közé – egy igazságosabb világban.

A mérkőzésen egyébként több gól nem esett, ezzel a Caen legutóbbi három bajnokiját egyaránt elvesztette, míg a Montpellier öt vesztesen megvívott bajnoki után győzött ismét.

A francia bajnokság késő délutáni mérkőzésén a Lyon 1–0-ra nyert az Amiens otthonában, az esti Toulouse–Angers meccsen nem esett gól.

FRANCIA LIGUE 1
22. FORDULÓ
Montpellier–Caen 2–0 (Laborde 52., Baysse 59. – öngól)

Amiens–Lyon 0–1 (Denayer 50.)
Toulouse–Angers 0–0
Paris Saint-Germain–Rennes 4–1 (Cavani 7., 71., Di María 60., Mbappé 66., ill Niang 28.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik