Ligue 1: A Marseille legalább olyan erős, mint a PSG - Bielsa

Vágólapra másolva!
2015.03.28. 08:18
A francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Ligue 1) szereplő Olympique Marseille a válogatott szünet alatt a másodosztályú Nimes ellen játszott felkészülési mérkőzést (2–2), de Marcelo Bielsát, a kikötővárosi klub vezetőedzőjét csak a Paris Saint Germain elleni Classique-ról kérdezték a riporterek a pénteki sajtótájékoztatón.

„Érzem, hogy napról-napra nő a feszültség. Az edzőközpont kapuinál csak a PSG elleni derbiről faggatnak a szurkolók – idézi Bielsát a Ligue 1 hivatalos honlapja. – Mikor kineveztek, rá kellett jönnöm, hogy az OM címere a szívünk felett erős személyiséget, kitartást és határozottságot kíván. Ha ezek nincsenek meg benned, azonnal repülsz. Szív nélkül nem lehet a Marseille-ben játszani. Ezekért a rangadókért élnek a játékosaim, nincs szükségük külső motivációra. Parázs hangulatú mérkőzés elé nézünk, a srácok készen állnak a kihívásra.”

„A PSG nem erősebb, mint a Marseille. A párizsiaké a bajnokság egyik legerősebb alakulata, de szentül hiszek abban, hogy komoly esélyünk van a győzelemre. Nyolc meccsünk van hátra és rendkívül szoros az élboly állása. Nem tudjuk, hogy alakul majd a szezon vége, de senkit sem hagyhatunk meglógni. Minden meccset meg kell nyernünk. A PSG leverése sem garantálna semmit. Ez csak egy meccs, a többin ugyanúgy győznünk kell. A Classique rendkívül fontos találkozó, de a többi meccs ugyanúgy három pontot ér.”

Harminc forduló után a PSG vezeti a bajnokságot, a Marseille csupán két ponttal lemaradva követi a fővárosiakat a harmadik helyen. Bielsa szerint csapata felér a címvédő PSG-hez, április 5-én, vasárnap 20.00-kor a Classique-on bizonyíthat is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik