Ligue 1: bemutatkozott Valbuena, győzött is a Lyon

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.15. 22:32
null
Claudio Beauvue, a lyoni gólszerző (jobbra) és Mathieu Valbuena (Fotó: AFP)
Ha nehezen is, de 1–0-ra győzött a Lyon a Guingamp vendégeként a francia élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Ligue 1) 2. fordulójának szombati játéknapján.

 

A Lyonban ezen a mérkőzésen mutatkozott be a Dinamo Moszkvából igazolt Mathieu Valbuena, de nem ő, nem is a fiatal csillag, Nabil Fekir, sőt még csak nem is a gólzsák Alexandre Lacazette döntötte el a meccset: a győztes gólt a Lacazette helyére becserélt Claudio Beauvue fejelte be volt csapata kapujába.

A Ferencvárosból igazolt Somália bemutatkozott a francia bajnokságban: a brazil játékos a 82. percben állt be az akkor már vesztésre álló és a Caentól végül 1–0-ra ki is kapó Toulouse-ba.

A játéknap legfordulatosabb mérkőzését Troyes-ban vívták: az újonc hazaiak a 32. percben emberhátrányba kerültek, az utolsó negyedóra kezdetén 1–3-ra álltak a Nice ellen – a vendégek soraiban Hatem Ben Arfa is a kapuba talált, tizenegyesből –, mégis megmentettek maguknak egy pontot. Az egyenlítő gólt Thiago Xavier gyötörte be a 93. percben.

A kora esti rangadón a sorfalat átlövő Henri Saivet szabadrúgásból szerzett góljával a 90. percben harcolt ki 1–1-es döntetlent a Girondins Bordeaux a Saint-Étienne otthonában. Romain Hamouma alsó sarkos lövésével az 58. percben szerzett vezetést a hazai csapat, erre érkezett Saivet válasza a végjátékban.

A Saint-Étienne-nek ez volt a 600. döntetlenje a francia élvonalban. A jelenlegi mezőnyben csak egy csapatnak van több – naná, hogy a Bordeaux-nak (618).

FRANCIAORSZÁG, LIGUE 1
2. FORDULÓ, szombati mérkőzések

Saint-Étienne–Bordeaux 1–1
Angers–Nantes 0–0
Caen–Toulouse 1–0
Guingamp–Lyon 0–1
Rennes–Montpellier 1–0
Troyes–Nice 3–3

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik