Ligue 1: „A csapatoknak sztrájkolniuk kell a következő idény elején, ha...”

D. Á.D. Á.
Vágólapra másolva!
2020.05.10. 15:29
null
A Touoluse és az Amiens is a másodosztályban folytathatja (Fotó: AFP)
Antoine Kombouaré, a Toulouse volt menedzsere szerint a Ligue 1-ben szereplő csapatoknak bojkottálniuk kellene a bajnokságot, amennyiben a liga nem bővíti 22 csapatra a francia bajnokságot. 

 

„A játékosoknak és az edzőknek egyaránt sztrájkolniuk kellene a következő idény elején, amennyiben nem lesz huszonkét csapatos a francia bajnokság” – mondta Kombouaré a L’Équipe-nek.

„Lesznek még hátrányai ennek amatőr szinten is. Elképesztően igazságtalan, hogy egyes játékosoknak így kell befejezniük pályafutásukat. Az ilyen krízishelyzet idején össze kellene fognunk, és mi egyáltalán nem ezt tesszük. Ez nagyon feldühít” – folytatta a Toulouse volt edzője. Kombouarét 2019 októberében nevezték ki a Toulouse élére, ám a rossz eredmények miatt 2020 januárjában menesztették is.

A legtöbb csapat 28 mérkőzést játszott le a Ligue 1-ből, a két kieső a Toulouse és az Amiens lett, miután ez a két csapat állt a 20. és a 19. pozícióban – előbbi csupán három győzelemmel rendelkezett, és 14 pontra volt a bennmaradást jelentő helyektől. A jelenlegi helyzet szerint a Lens és a Lorient a két feljutó. Kombouaré szerint akkor is ugyanígy érezne, ha nem a volt csapatáról lenne szó.

A döntéssel természetesen az Amiens sem értett egyet, ezért a klub interneten keresztül petíciót indított, hogy a szurkolók segítségével mégis bent maradjon az első osztályban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik