Liga 1: Miriuta csapata közelebb került a bennmaradáshoz

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2019.06.09. 19:51
null
Petrisor Petrescu (jobbra) szerezte az első gólt (Fotó: Prosport.ro)
Ilyen mérkőzéseken érzed magad focistának – nyilatkozta Miriuta László, miután csapata, az FC Hermannstadt kétgólos győzelmet aratott a román Liga 1-es szereplésért vívott osztályozó első mérkőzésén Kolozsváron.

 

A 23 654 néző másodosztály harmadik helyén végző Universitatea vezetőinek legvérmesebb reményeit is túlszárnyalta, a centenáriumát ünneplő hazai csapat azonban képtelen volt megfelelni az elvárásoknak.

Az U ugyan többet birtokolta a labdát a nagyszebenieknél, ám kapura csupán kapitánya, a 35 éves Dorin Goga volt veszélyes, ő is csak tizenhatoson kívüli lövésekkel. A kivárásra játszó Hermannstadtból viszont Juhvel Tsoumou kétszer is csak a kapussal állt szemben, de egyszer sem találta el jól labdát.

A vendégek az utolsó negyedórában döntötték el a meccset, kevesebb mint két perc leforgása alatt: előbb Petrisor Petrescu távoli lövése nyomán csapódott a labda a jobb alsó sarokba, majd Tsoumou használta ki kolozsvári középhátvéd, Ionut Ursu hibáját, és a kapust is kicselezve lőtte be a másodikat.

A meccs vége botrányba fulladt egy pályára berohanó néző miatt, a hazai tábort a csendőrök állították meg a lelátó és a pálya határán (egy rendfenntartó súlyosan megsérült, írta a Gazeta Sporturilor weboldala), a lefújás után pedig a szurkolók az öltözőfolyosóra betörve kérték számon Bogdan Lobont edzőn a kudarcot.

A visszavágót szerdán rendezik meg Nagyszebenben.

Liga 1
Osztályozó, első mérkőzés
Universitatea Cluj–FC Hermannstadt 0–2
(Petrescu 78., Tsoumou 80.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik