Liga 2: otthon ért véget a csíkszeredai menetelés

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.03.14. 13:53
null
Egygólos vereséget szenvedett a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Hazai pályán szakadt meg az FK Csíkszereda tíz mérkőzés óta tartó veretlenségi sorozata a román másodosztályban, és a székelyföldi együttes ezzel lépéshátrányba került a felsőházi rájátszásért vívott küzdelemben.

A mérkőzés előtt az FK-hoz hasonlóan 28 pontos Dunarea Calasari végig kivárásra játszott, ám a csíki támadók ritka rossz lövőformát fogtak ki. Hiába jutottak el viszonylag könnyen és sokszor a vendégek tizenhatosáig a hazai játékosok, a sok lövésből csak kettőnél kellett komoly védést bemutatnia Razvan Began kapusnak, és akkor is éles szögből próbálkozott Mészáros András, majd Juan Bauza.

A legtöbb csíki lövés mellé vagy fölé ment, miközben a Dunarea a második félidő elején talált egy gólt: egy lecsúszott lövés után Badouin Kanda elé került a labda, aki közelről nem hibázott.

A fordulót a harmadik helyről kezdő Csíkszereda ezzel a vereséggel visszaesett a nyolcadikra, de két fordulóval az alapszakasz vége előtt így is csak egy pont választja el a play-offot érő hatodiktól. A Liga 2 kiegyensúlyozottságára jellemző, hogy a Top6-ért még mindig 11 csapat van versenyben, mindössze öt ponton belül.

ROMÁN LIGA 2
19. FORDULÓ

FK Csíkszereda–Dunarea Calarasi 0–1 (Kanda 52.)

Az állás: 1. ASU Poli 32, 2. U Craiova 31, 3. Viitorul Targu Jiu 31, ...8. Csíkszereda 28.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik