Liga 2: nem nyert a Csíkszereda, így lemaradt a playoffról

Vágólapra másolva!
2022.03.12. 15:36
null
Fotó: Pál Zoltán
Rosszabb gólkülönbsége miatt bukta el a felsőházi rájátszást az FK Csíkszereda a román másodosztályban, miután az alapszakasz utolsó fordulójában hazai pályán csak döntetlent játszott a  Brassó ellen.  

A közel telt házas találkozón az FK rohamokkal kezdett, Marvin Schieb kapura törését azonban megállította a jól kifutó Laurentiu Popescu kapus. A vendégek belső védői ezután rendre elvétették a hazai indításokat, Popescu azonban kétszer is jól vetődött Jelena Richárd elé, Kovács Lóránt lövésénél pedig a kapufa mentette meg Brassót a góltól. A félidő közepén csupán Apró Claudiu alig fölé szálló szabadrúgása volt veszélyes, aztán az utolsó öt percben már a gólok is jöttek.

Előbb az FK balhátvédje, Salvatore Marrone mutatta meg a támadóknak, milyen a jó lövés: a tizenhatos bal oldalánál cselezgetve hirtelen félmagasan a hosszú sarokba tekerte a labdát. A székelyek öröme három percig sem tartott, mert az első, végigvitt brassói támadásnál Milcso Angelov lövése után a jobb kapufa mellett becsúszó Eduard Lambrinoc a hálóba tolta a labdát.

A szünet után maradt a csíki fölény, csak sokkal kisebb helyzetekkel. Popescunak ezúttal már kevesebb védenivalója akadt, Kovács, Jelena és a csereként beállt Szargisz Metojan közeli fejesei közül egyik sem találta el a kaput, Schieb válláról pedig a keresztlécre pattant a labda. A legnagyobb helyzetet a 68. percben Jelena puskázta el hat méterről.

A szereda pontvesztésének és a hatodik FC Buzau hazai vereségének (0–1 Chiajna ellen) következtében a forduló előtt legesélytelenebbnek tartott Unirea Slobozia jutott a playoffba, jobb gólkülönbségével (+20 az FK +9-ével szemben) előzte meg a a székelyföldieket – a két csapat egymás elleni mérkőzése ugyanis gól nélküli döntetlennel zárult.

LIGA 2, 19. FORDULÓ
FC Csíkszereda–FC Brasov 1–1
(Marrone 40., ill. Lambrinoc 43.)
Az állás: 1. Petrolul 49 pont, 2. Hermannstadt 41, 3. U Cluj 39 (18 mérkőzés), 4. Steaua 37, 5. Chiajna 36, 6. Sloboziau 33, 7. Csíkszereda 33, 8. Buzau 32

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik