Liga 2: koronavírus és felvidéki igazolások a Csíkszeredánál

Vágólapra másolva!
2020.08.26. 10:52
null
Fél órával a Sepsi OSK ellen tervezett edzőmérkőzés és négy nappal a bajnoki rajt előtt derült ki, hogy koronavírus-fertőzött az FK Csíkszereda két játékosa (Fotó: facebook.com/fkcsikszereda)
Fél órával a Sepsi OSK ellen tervezett  felkészülési mérkőzés és négy nappal a bajnoki rajt előtt derült ki, hogy koronavírusos az FK Csíkszereda két játékosa.

A két, egyébként tünetmentes játékost 48 órás megfigyelésre kórházba szállították, a második Liga 2-es szezonjára készülő keret többi tagja pedig a csütörtöki tesztelésig karanténba vonult. Ha ekkor minden teszt negatív lesz, a csapat utazhat a szezon nyitómérkőzésére, amelyet szombat délelőtt az újonc Lénárdfalva (Comuna Recea) otthonában játszik a székelyföldi csapat. A két fertőzött játékos egyébként sérülésből felépülve csak nemrégiben kezdte újra az edzéseket, ezért is bíznak abban a klubnál, hogy a többiek egészségesek.

A román másodosztály klubjai közül a Csíkszereda kezdte újra a nyáron a legkorábban az edzéseket, és kilenc edzőmérkőzést is játszott, főként Liga 3-as csapatok ellen. Az előző szezon félbeszakadásakor a 17. helyen álló együttesnél abban bíznak, hogy idén jóval előrébb végez a csapat, Valentin Suciu edző megfogalmazása szerint „a bennmaradásnál több kell, közelebb akarunk lenni a középmezőnyhöz”. Ennek érdekében a héten két élvonalbeli tapasztalattal is rendelkező felvidéki játékossal, az NB I több csapatánál (Kecskemét, Siófok, Diósgyőr) is megfordult Ribánszki László kapussal és a Szeredtől az őszi szezonra kölcsönkapott Mészáros András csatárral erősített az FK.

A Liga 2 lebonyolítási rendszerét alaposan átszervezte a nyáron a román szövetség, miután a márciusban félbeszakadt, majd júliusban csak a legjobb hat csapat rájátszásával folytatódott szezon végén nem voltak kiesők, csupán a harmadosztályból jutott fel öt új együttes. Eszerint a 21 résztvevő egykörös alapszakaszt játszik, azaz minden csapatnak 10-10 hazai és idegenbeli mérkőzése lesz. Ennek végén az első hat helyezett folytatja a küzdelmet a feljutásért, teljes oda-vissza körmérkőzést játszva, a többieket pedig két csoportra osztják, amelyekben ismét csak egy-egy találkozót játszanak egymással a csapatok. A végén a hatodik és hetedik helyezettek, valamint a nyolc csapatos csoport nyolcadikja kiesnek a Liga 3-ba, a két ötödik helyezett pedig osztályozót játszik a bennmaradásért.

JÁTÉKOSMOZGÁS AZ FK CSÍKSZEREDÁNÁL
Érkezett: Ribánszki László (szlovákiai, Békéscsaba), Mészáros András (szlovákiai, Sered, kölcsönbe), Rares Takacs (U Cluj), János Norbert (Lénárdfalva), Bor Dávid (Paks), Apro Claudiu (Ripensia)
Távozott: Majzik Adrián (Kazincbarcika), Bajkó Barna (viszsavonult), Bordás Dániel (Székelyudvarhely), Magyari Szilárd (Soroksár), Veres Szilárd (Mioveni), Hodgyai László (Jászberény), Takács Martin (Mosonmagyaróvár), Erdei Carlo (Kaposvár), Simó Csongor és Pál Kristóf (ZTE II, kölcsönbe)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik