Liga 2: kihagyott 11-es, idegenben ikszelt a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2020.11.07. 12:42
null
Idegenben szerzett pontot a piros-feketében játszó Csíkszereda(Fotó: fkcsikszereda.ro/Ráduly Annamária)
Feljutásra pályázó csapat otthonában szerzett pontot szombat délelőtt az FK Csíkszereda a román másodosztályban, ehhez azonban az is kellett, hogy a Turris Oltul Turnu Magurele büntetőt hibázzon.

 

Az élvonalról az előző idény utolsó percében kapott góllal lemaradó kisnikápolyi együttes azon kevesek közé tartozik a Liga 2-ben, amelynek még nem volt elmaradt mérkőzése a koronavírus miatt, bár akadnak fertőzött játékosai: ezúttal például nem tudott tartalékkapust nevezni. A Csíkszereda elleni találkozó mozgalmasan indult: a hazai részről Stefan Blanaru már a 6. percben betalált, de lesről tette, majd Romeo Nita lépett ki, de 15 méterről a csíki kapu fölé lőtt.

Az FK válasza Eder González tizenhatoson belül blokkolt lövése volt, a kipattanót Mészáros András is rálőtte, de Aurelian Paun kapus hárítani tudott.

Negyedóra adok-kapok után kissé leült az iram, Csíkszereda ugyan többet birtokolta a labdát, de helyzetek nélkül. Csupán a félidő végén, Juan Bauza szabadrúgása volt veszélyes, de az argentin támadó 18 méterről kevéssel a hazai kapu jobb alsó sarka mellé lőtt.

A második félidőnek is a legelején történtek a fontos dolgok: a 48. percben Csűrös Attila az ötös jobb sarkánál feldöntötte Nitát, a büntetőt elvégző Adrian Voicu azonban jó méterrel a kapu fölé vágta a labdát.

A pálya melletti vasúti töltésen szurkoló mintegy száz hazai néző kék füstöt eregetve várta a gólt, de csak az FK legnagyobb helyzete jött, amelyből Csűrös 12 méterről, laposan a jobb sarok mellé lőtt.

Az utolsó 30 percben, főként Bauza lecserélése után a székelyföldi csapat már csak a védekezésre koncentrált, szabálytalanságokkal tördelve a játékot, amely a fáradó játékosok rengeteg pontatlansága miatt amúgy egyre kevésbé volt élvezhető. A Turris támadóinak lövései közül egyedül Florian Haita kísérlete volt veszélyes, de Rybánsky László vetődve elérte a bal alsó sarokra tartó labdát – így az FK hazavitt egy pontot a Duna-parti városból.

ROMÁNIA, LIGA 2.
11. FORDULÓ

Turris Oltul Turnu Magurele–FK Csíkszereda 0–0
Az állás:
1. Craiova 22 pont, 2. Calarasi 20, 3. ASU Poli 20 ... 9. Turris 16, ...15. Csíkszereda 11.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik