Liga 2: kapott gól nélkül győzött a Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2021.10.31. 12:28
null
A Csíkszereda kapott gól nélkül győzött (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Az idény során először sikerült kapott gól nélkül lehoznia egy mérkőzést a román másodosztályban a FK Csíkszereda csapatának, amely vasárnap délben 2–0-ra győzött a Dunarea Calarasi otthonában.


A még nyeretlen, utolsó előtti helyen álló hazaiak a mezőnyben ugyan tartották a lépést a székelyföldiekkel, de a kapu előtt határozottabbak voltak a csíkiak, akik már első helyzetüket gólra váltották. Az első félórában ugyanis Csürös Attila korai sérülését leszámítva – az FK kapitányát a 10. percben kellett lecserélni – nem sok minden történt, de Takács Rares hatalmas bedobása után a Dunarea védői tehetetlenül nézték, ahogy Jelena Richárd, majd Szondi Botond is továbbfejeli a labdát, amelyet Marvin Schieb nyolc méterről, akrobatikus mozdulattal a jobb alsó sarokba lőtt.

A második félidőben már mindkét csapat előtt több lehetőség adódott, hazai oldalon Dragos Grigore hét méterről fölé emelte a labdát, a csíkiaktól pedig Apró Claudiu szabadrúgása ment a bal alsó sarokra, de Alexandru Costache kapus kitolta a labdát. Tíz perccel a vége előtt Gergely Botond, majd Kovács Lóránt blokkolt sikeresen a szeredai kapu előtt, miközben a Calarasi játékosai és vezetői büntetőt követeltek. A végjáték hőse a februári térdszalagszakadása óta először becserélt Salvatore Marrone lett, aki első helyzetét még a kapusba lőtte, de a 94. percben, Bogdan Rotar blokkolt lövése után 14 méterről kilőtte a jobb alsó sarkot, biztossá téve az FK sikerét. A gólöröm utáni szóváltás nyomán a Dunarea edzője, Marius Nicolae Milea és Takács is piros lapot kapott, de a csíki örömöt ez sem zavarta meg: a évadot öt vereséggel kezdő együttes az előző négy mérkőzésén 10 pontot szerezve felzárkózott a középmezőnyhöz, és a felsőházi rájátszást érő 6. hely is már csupán hat pontra van.

ROMÁN LIGA 2
12. FORDULÓ
Dunarea Calarasi–FK Csíkszereda 0–2
(Schieb 29., Marrone 90+4.)

Az állás: 1. Petrolul 30 pont, 2. Hermannstadt 28, 3. U Cluj 27, … 9. Csíkszereda 16.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik