Liga 2: Jászvásáron szerzett pontot az FK Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2022.10.29. 13:33
null
Gól nélküli döntetlen született Jászvásáron (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Közvetlen riválisa ellen játszott gól nélküli döntetlent Jászvásáron az FK Csíkszereda a román labdarúgó Liga 2-ben, a Politehnica a székelyföldi csapathoz hasonlóan 20 pontot szerzett az első 11 fordulóban.

 

A másodosztályhoz képest nagyszámú közönség, több mint 2000 néző volt az Emil Alexandrescu Stadionban, köztük mintegy 30 csíki szurkoló. A korábbi Sepsi-edző, Leo Grozavu által irányított Poli az első perctől kezdve igyekezett nyomás alatt tartani az FK védelmét, de a szeredaiak – igaz, négy sárga lap árán – az első félidőben jól tördelték a hazai támadásokat, csupán tizenhatoson kívüli lövéseket engedélyezve. Ezeket Gyenge Szilárd látványos vetődésekkel védte, miközben az igazi ziccerek a jászvásári kapu előtt adódtak, de Veres Szilárd az ötös bal oldali sarkáról a rövid sarok mellé lőtt, Sándor Raul pedig 7 méterről kevéssel a kapu fölé fejelt.

Francisc Dican, az FK edzője a szünetben két sárga lapos játékosát, Vita Dánielt és Verest is lecserélte, de a játék képe sokáig nem változott: a Poli támadott és távolról lődözött, a Csíkszereda pedig várta a kontralehetőséget. Ez a 72. percben jött el, amikor Jelena Richárd egyedül törhetett kapura, de Riszto Jankov lábbal védett, a kipattanó labdát pedig Bujdosó Szilárd vágta fölé. Négy perccel később, az első szeredai szöglet után Kelemen Dávid a lécre fejelte a labdát, a Poli meccslabdáját pedig Catalin Hlistei hagyta ki, aki Jelenához hasonlóan csak a kapussal állt szemben, ám Gyenge védeni tudott.

Ezzel a döntetlennel az FK lett az első csapat, amely ebben az idényben pontot szerzett Jászvásáron. A hazai kemény mag a második félidő közepén magyarellenes molinóval hívta fel magára a figyelmet, amelyen „holmi mongoloknak” nevezte a székelyföldi együttest.

LABDARÚGÁS
LIGA 2, 12. FORDULÓ

Poli Iasi–FK Csíkszereda 0–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik