Liga 2: győzelemmel kezdte az idényt a Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.08.29. 12:09
Hiába zárt kapusak a futballmérkőzések Romániában, szombat délelőtt az 1200 lakosú máramarosi község, Lénárdfalva lakosságának mintegy harmada ott álldogált a pálya kerítése mellett, hogy megtekintse a csapat történelmének első második ligás mérkőzését. Ráadásul az ellenfél is ismerős volt, hiszen 2019-ben éppen az FK Csíkszereda ütötte el el az egy évvel korábbi feljutástól a Lénárdfalvát – és a székelyföldi csapat most is elrontotta a hazaiak ünnepét.

Az előző csonka idényben szerzett Liga 2-es tapasztalatnak köszönhetően az FK uralta az első félidőt, de a beadások sokáig nem találták meg a kapu elé érkező társakat. A 27. percben Rares Takacs tört át két hazai védő között, és éles szögből a lécre bikázta a labdát, az ezt követő ivószünet után viszont Bara Levente már nem hibázott: labdát szerzett az ellenfél tizenhatosa előtt, kicselezte védőjét, és 17 méterről a bal alsó sarokba helyezett. Egy perccel később Suciu Tóni került helyzetbe, de 14 méterről lábon lőtte Alin Bota kapust.

Ciprian Danciu lénárdfalvi edző szünetben három cserével próbálta meg élénkíteni csapata támadójátékát, és számítása be is jött: éppen a frissen beállt Adrian Balhát gázolta el az 57. percben büntetőt érően Rybánsky László. Az FK felvidéki kapusa azonnal javította is a hibáját, és kiütötte Adrian Micas jobb alsó sarokra lőtt labdáját. A csíki csapat pedig értett a figyelmeztetésből, és ismét átment támadásba: Juan Bauza két remek lövést is eleresztett, de az elsőt védte Bota, a másodiknál pedig ismét a lécről jött vissza a labda. Az utolsó félóra ismét az elsőre hasonlított, a vendégek letámadása miatt többnyire a lénárdfalvi térfélen zajlott a játék, de igazán nagy helyzetek nélkül – a Csíkszereda nagyobb izgalmak nélkül szerezte meg a három pontot.

Az idén 21 csapatos román másodosztály új idénye a koronavírus-járvány miatt csonka fordulóval kezdődött: a Metaloglobus–Pandurii Targu Jiu és FCU Craiova–Ripensia találkozókat is elhalasztották, mivel a Pandurii keretében kilenc, a Craiovánál hat játékos tesztje lett pozitív.

LIGA 2
1. forduló

ACS Fotbal Comuna Recea–FK Csíkszereda 0–1 (Bara 30.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik