Liga 2: győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.02.26. 13:01
null
Győzelemmel kezdte a tavaszi idényt a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán)
Magabiztos győzelemmel kezdte a román másodosztály tavaszi idényét az FK Csíkszereda, a székelyföldi csapat hazai pályán nyert az Unirea Dés ellen.

 

A Hargita lábához szállingózó hóesésben érkezett meg a futballtavasz, a helyzetek azonban, főleg az első félidőben, a hópelyheknél sűrűbben hullottak a dési kapu előtt. Szofiane Dzsebari már a 4. percben a keresztlécet találta szabadrúgásból, majd az egyedül kilépő Marvin Schieb lőtt a szöget záró kapusba. Kovács Lóránt viszont már nem hibázott: Jelena Richárd lefejelt labdájából megszerezte a vezetést, amire az Unirea is felhagyott addigi passzív játékával, ám erejére csupán távoli lövésekre futotta, amelyeket Gyenge Szilárd látványos vetődésekkel hárított.

A szünet után Jelena Richárd gólpassz után gólt is elért, amikor Dzsebari indítása után elegánsan átpörgette a kivetődő kapus felett a labdát. A désiek indulatos lökdösődésekkel és reklamálásokkal reagáltak, három sárga mellett Mihai Kereki piros lapot is kapott tőlük. A csereként beállt Alexandru Rus ugyan még kétszer tesztelte Gyenge reflexeit, miközben a csíkiak is főleg távolról lőttek. A végén Szargisz Metojan lábában maradt a harmadik gól, a csíki siker azonban így sem forgott veszélyben, egyetlen pillanatra sem.

LIGA 2
17. FORDULÓ
FK Csíkszereda–Unirea Dej 2–0
(Kovács L. 21, Jelena 59.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik