Liga 2: eséllyel pályázik az élvonalba jutásra az aradi UTA

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2020.07.04. 10:09
Eséllyel pályázik az élvonalba jutásra az aradi UTA, még ha később is kezdődik számára a rájátszás.

 

Halasztással indult a román másod­osztály rájátszása, miután a Petrolul Ploiesti csapatánál öt játékos és a szertáros koronavírustesztje pozitív eredményt hozott. Bár a klub vezérkara vitatja a teszteket, és ellenpróbát kért, a csapatnak karanténba kell vonulnia, a szombat délutánra tervezett, aradi UTA elleni mérkőzés pedig elmarad.

Az éllovas aradiaknál viszont nemcsak a több mint három hónapja várt újrakezdés csúszása miatt bánkódnak, hanem mert a klub elveszítette a nemzetközi Sportdöntőbíróságon (CAS) a román szövetség (FRF) ellen indított perét. Az UTA azt sérelmezte, hogy a járvány miatt átszervezett, és csak a feljutásra esélyes hat csapat számára folytatódó Liga 2 rájátszása előtt a FRF megfelezte az eddig szerzett pontokat. Márciusban, a futballélet befagyasztásakor az UTA ugyanis 11 pontos előnnyel állt az élen – ez csökkent ötre az újonnan kiírt rájátszásban. Igaz, cserébe a 25 ponttal induló UTA, valamint a második CS Mioveni (20) és a harmadik Turris Oltul Turnu Magurele (20) is háromszor játszhat hazai pályán, míg az egyaránt 19 pontos FC Arges, Petrolul és Rapid csak kétszer-kétszer.

Bálint László György, az UTA vezetőedzője szerint a CAS veszélyes precedenst teremtett:  „Immár bármelyik sportszövetség bármit dönthet olyan esetekben, amelyeket különlegesnek tekint. De a fiúkkal együtt az edzések újrakezdése óta úgy készülünk, hogy a mostani huszonöt pontunkat kell feljutásra váltani.”

A Liga 2-ből az első két helyezett jut fel az élvonalba, a harmadik pedig osztályozót játszik a Liga 1 12. helyén végző csapattal.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik