Liga 2: első hazai győzelmét aratta az FK Csíkszereda

Vágólapra másolva!
2020.10.03. 13:29
null
Első hazai győzelmét aratta az FK Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Már az ellenfelek szurkolóinak körében is híre ment, hogy a csíkszeredai pálya kerítése mellől a hivatalosan zárt kapus mérkőzéseket is végig lehet nézni, mert a román másodosztály 6. fordulójában a már megszokott mintegy 300 hazai néző mellé megérkezett az ASU Poli 30 temesvári drukkere is, akik 460 kilométert utaztak egy ködös délelőtti futballért. Túl színvonalas futballt ugyan nem láthattak, de két érvényes és két érvénytelenített gólt, egy kimaradt büntetőt és az FK Csíkszereda első hazai sikerét igen. 

 

Az egy hete Bákóban kétgólos előnyről elbukott találkozóhoz képest Valentin Suciu, az FK edzője öt helyen változtatta meg kezdőjét, de az alig egy napja igazolt Kelemen Dávid és argentin Valentín Haberkon még a tartalékok közé sem került be. A változtatás a játékban nem hozott azonnali változást, mert a saját térfelét jól megszálló ASU Poli kevés mozgásteret engedett a csíki támadóknak, a korábbi meccseken legtöbb veszélyt jelentő Juan Francisco Bauzát szinte teljesen kikapcsolták a vendégek rutinos, korábban az élvonalban is szerepelt védői.

A temesvári akciókban így több veszély volt az első félidőben, de Rybánsky László jól zárta a szöget Sergiu Popovici közeli, balról kapura küldött lövésénél, Ionut Coada fejese után pedig a labda elszállt a bal sarok mellett. Csíki helyzetek csak a félidő végén jöttek, de Mészáros András már a sípszó után lőtt a hálóba (Bauzát látta szabálytalannak Eduard Ionita játékvezető), majd Eder González balról beívelt szabadrúgása után Raul Palmes 4 méterről, becsúszva lőtte kevéssel fölé a labdát.

Ez második félidőre egy sokkal lendületesebb szeredai csapat tért vissza a pályára, a Bauzát váltó Bor Dávid lett a támadások vezére. Az 52. percben Bara Levente lövése után Ioan Mera kezén pattant meg a labda, és lassan a hálóba hullt – ám a bíró addig már befújta a büntetőt az FK javára. Eder González erőtlenül balra lőtt tizenegyesét azonban hárította Marko Deronja kapus. Tíz perc múlva már ő sem tehetett semmit, Bor 30 méterről rábikázott szabadrúgása után a felső lécről visszavágódó labdát Mészáros helyezte a kapuba. A vendégek szintén szabadrúgásból egyenlíthettek volna, de Mircea Axente 18 méterről mellé lőtt, Mészáros pedig a 82. percben végleg eldöntötte a mérkőzést, amikor egy kóbor labdát begyűjtve 11 méterről, balról a hosszú alsó sarokba lőtt.

A temesvári csapatok elleni rossz sorozatát ezzel a győzelemmel megtörő FK Csíkszereda 7 ponttal a Liga 2 kilencedik helyén áll.

LIGA 2, 6. FORDULÓ
FK Csíkszereda–ASU Poli 2–0

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik