Liga 2: először a tűzoltók győztek, majd a Csíkszereda is

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.09.03. 13:03
null
Tizenegyesgóllal nyertek a csíkiak (Fotó: FK Csíkszereda/YouTube)
Egyetlen kaput eltaláló lövéssel is rangadót tudott nyerni az FK Csíkszereda a román másodosztályban, pedig csaknem negyven percig emberhátrányban játszott az eddig veretlen Unirea Slobozia otthonában.

 

A mérkőzést elsősorban a helyi tűzoltóknak köszönhetően sikerült lejátszani, miután péntek éjjel villámcsapás miatt az éjjel kigyulladt és kiégett a Május 1. Stadion dísztribünje. A lángok eloltására érkező tűzoltók pedig az oltás után a mérkőzés előtti órákban az egy napja folyamatosan zuhogó eső következtében a pályán felgyűlő víz javát is leszivattyúzták, bár így is a labdát kiszámíthatatlanul lefékező vagy felgyorsító tócsák maradtak a játékosok legnagyobb ellenfelei.

Nem véletlenül kezdődött három sárga lappal a mérkőzés, amelyből az elsőt már a 16. másodpercben megkapta a csíkszeredai Jelena Richárd – a rendre ütemet tévesztő játékosok szinte többet rúgták egymást, mint a labdát. Az első húsz percben a hazai támadásokban volt több veszély, mégis az FK szerzett vezetést, miután Petre Ivanovici betörését szabálytalanul állította meg Antonio Cruceru, a büntetőből pedig Kovács Lóránt a bal alsó sarokba lőtte a labdát. A gól után elállt az eső, záporozni kezdtek viszont a szögletek a csíki kapu előtt. Ciprian Rus lövése után a középhátvéd Apró Claudiu mentett a gólvonalon, majd Gyenge Szilárd védte Ionut Dinu kapáslövését, az igazi csapás azonban akkor érte az FK-t, amikor egy felezővonalnál elkövetett szabálytalanság miatt Jelena megkapta második sárga lapját.

A második félidő hazai rohamai közepette tíz perc alatt háromszor is Gyengének kellett védenie, aztán Francisc Dican szeredai vezetőedző hármas cserével szervezte át csapata védekezését. Ennek köszönhetően enyhült is a nyomás az FK védelmén, a labdaszerzések utáni kontrákat viszont az Unirea állította meg sorozatos sárga lapok árán. Antonio Cruceru nyolc perc alatt kettőt is kapott, így a végére kiegyenlítődött a létszám, a csíki sikert pedig a Ionut Coada átlövéseit megfogó Gyenge két újabb magabiztos védése biztosította be.

ROMÁN LIGA 2.
5. FORDULÓ

Unirea Slobozia–FK Csíkszereda 0-1 (Kovács L. 23. – 11-esből)
Kiállítva: Jelena (Csíkszereda, 42.), Cruceru (Slobozia, 80.)

A tabella állása: 1. Unirea Dej 12 pont, 2. Otelul Galati 11, 3. Selimbar 10, 4. Slobozia 10, …7. Csíkszereda 9.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik