Liga 2: egy pontot szerzett Temesváron a Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2022.09.18. 12:27
null
Egy pontot szerzett Temesváron a Csíkszereda (Fotó: FK Csíkszereda)
Temesváron szakadt meg az FK Csíkszereda négyes győzelmi sorozata a román másodosztályban, a székelyföldi csapat gól nélküli döntetlent játszott a Ripensia otthonában.

Az FK kapujában ezúttal nem Gyenge Szilárd, hanem a felnőttek között a hétközi bákói kupamérkőzésen bemutatkozó Karácsony Márk kezdett – Francisc Dican vezetőedző így pipálta ki az ifiszabály felét. (A Liga 2-ben egy U20-as és egy U18-as játékos állandó szerepeltetése kötelező a csapatok számára.)

Kellett is a mezőnyben a rutin, mert a Ripensia keményen odarúgott, ahogy veszélyesnek tűnő csíki támadás indult – a temesváriak szinte mindent erőből próbáltak megoldani, és az első félidő felétől ívelgetésekre kényszerítették az FK-t. A legtöbb vendégfejes veszélytelen volt, a kivételt a jobb oldali kapufát eltaláló Apró Claudiu jelentette a 20. percben, a kipattanó labdát már hiába kotorta a hálóba a lesen álló Jelena Richárd. Három perccel később Karácsony bizonyított, a tizenhatosba balról betörő Ene kemény lövését ütötte ki a fiatal vendégkapus.

Szünet után átvette a kezdeményezést az addig inkább romboló temesvári csapat, és egyre többet volt a labda a csíki térfélen. Több kisebb hazai helyzetre újabb szeredai kapufa volt a válasz, Kovács Lóránt közeli kapáslövése után a keresztlécről vágódott le a labda – az FK-játékosok szerint a gólvonal mögé, a játékvezető szerint elé.

A Ripensia kíméletlen focija a 77. percben piros lapot hozott Alexandru Mogos számára, de a hazaiak emberhátrányban voltak a legveszélyesebbek: Ene közeli lövését lábbal védte a rövid saroknál Karácsony, majd egy szöglet után a csíki védők blokkolták a négy méterről próbálkozó Tieranut. Az FK utolsó próbálkozásait viszont Dobre hárította, aki előbb Apró távoli bombáját, majd a védő közeli fejesét védte bravúrral.

Ezzel nemcsak a győzelmet, hanem – miután a forduló előtt előtte álló csapatok egyike sem nyert a hétvégén – az első hely átvételét is elszalasztotta a székelyföldi együttes.

LIGA 2, 7. FORDULÓ
Ripensia Timisoara–FK Csíkszereda 0–0
Kiállítva:
Mogos (Ripensia, 77.)

Az állás: 1. Otelul Galati 15, 2. Unirea Slobozia 14, 3. Selimbar 14, 4. Poli Iasi 14, 5. Unirea Dej 14, 6. Csíkszereda 13, …17. Ripensia 5.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik