Liga 2: bombagóllal nyerte meg a halasztott meccsét a Csíkszereda

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2020.10.28. 16:56
null
Idegenben nyert a Csíkszereda (Fotó: fkcsikszereda.ro)
Bombagóllal nyerte meg szerda délután Bodzavásáron a koronavírus-fertőzések miatt október 10-ről elhalasztott Liga 2-es mérkőzését az FK Csíkszereda.

A székelyföldi együttes olyan szervezetten védekezett a Gloria otthonában, hogy a hazaiak egyetlen kaput találó lövése csupán a 95. percben érkezett – igaz, az első félidő hajrájában Robrt Avram játékvezető két büntetőgyanús esetet (Apró Claudiu buktatását és Raul Palmes karral blokkolását) is továbbengedett az FK tizenhatosán belül.

A csíki támadójátékban sem volt túl sok fantázia, kidolgozott helyzet az ő oldalukon sem akadt, de távolról most is jól lőttek az FK játékosai. Salvatore Marrone szabadrúgása után még tenyérnyivel elment a labda a jobb felső sarok felett, de Bara Levente 25 méterről megeresztett lövése után már beakadt a labda a bal felsőbe – a 20 éves középpályás négy nap alatt a második gólját lőtte, és a bukaresti találattal szemben ez most pontokat is hozott.

Az egyre idegesebb Gloria ugyan a kapott gól után teljesen beszorította a szeredai csapatot, de Gheorghe Anton kapufáján – ami szintén egy átlövés nyomán jött – nem volt komoly egyenlítési lehetősége. A végére csak egy szokatlan kiállítás maradt: a hazaiak kapusa, a csíki Palmeshez hasonlóan a Honvéd akadémiáján nevelkedő Relu Stoian a kapujából messze kifutva előbb felszabadított, majd fenéken rúgta Valentin Haberkont, ezzel érdemelve ki a piros lapot.

LIGA 2, 7. FORDULÓ
Gloria Buzau–FK Csíkszereda 0-1 (Bara 62.)
Az állás:
1. U Craiova 20 pont, 2. Metaloglobus 19, 3. ASU Poli 18, ...11. Csíkszereda 10.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik