Liga 2: a Csíkszereda látványos játékkal nyerte utolsó hazai meccsét

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2022.04.30. 12:35
null
Látványos focival nyert a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán/FK Csíkszereda)
Időnként kimondottan látványos focival nyerte meg az idény utolsó hazai mérkőzését a román másodosztályban az FK Csíkszereda, a tavaly még élvonalbeli Poli Iasi vendégszereplése elsősorban szurkolói magyarellenes rigmusai miatt maradhat emlékezetes a székelyföldiek számára.

Az FK gyakorlatilag az első negyedórában eldöntötte a mérkőzést sorsát, Ianos Brinza jászvásári kapus minden erőfeszítése ellenére. A 9. percben a vendégek kapuvédője előbb Soufiane Jebari átlövése után tolta ki a labdát a léc alól, majd Jelena Richárd fejesét is hasonló módon védte – az utóbbit követő szögletnél viszont már ő sem tudta hárítani Kovács Lóránt talpról, földre pattintva befejelt labdáját. Az 56 vendégszurkoló erre „Magyarország kapja be!” rigmussal reagált, Jelena viszont újabb góllal válaszolt nekik: Peter Gál-Andrezly kiugratása után a kapust is kicselezve gurította be a labdát.

Húsz perc után már a vendégek is vezettek veszélyes támadást, de Mihajlo Plohotnyuk közeli fejesét Gyenge Szilárd lábbal védte, majd az ukrán csatár újabb próbálkozása a lécről pattant ki. A kettő között volt egy csíki kapufa is, Gál-Andrezly 18 méterről rálőtt labdája nyomán, majd ismét Plohotnyuk próbálkozott fordulásból, de nem talált kaput.

A második félidő is egy Plohotnyuk-helyzettel indult, ezúttal estében lőtt fölé. A Poli ekkor már többet birtokolta a labdát, míg az örömfocit játszó FK olykor túlcifrázta a játékot: a sérült Kovácsot váltó Petre Ivanovici például közvetlenül szögletből próbált gólt lőni, de Brinza résen volt. Akárcsak a másik kapuban Gyenge, aki Belmin Muratovic kemény átlövését hárította, míg Bara Levente 30 méteres bombáját Brinza ütötte ki.

A jászvásári tábor közben tovább szidalmazta a magyarokat, miközben kedvenceik egyre többet rugdalták a hazai játékosokat, aminek eredményeként öt sárga lapot is összeszedtek szünet után. Gólt viszont már csak egyet kaptak, de azt saját szögletük után: a csíki kontrából a bal szélen elfutó, majd középre cselező Ivanovici 16 méterről lőtte ki a bal alsó sarkot. Az alsóházi csoportját már egy hete biztosan megnyerő, azaz a hetedik helyen záró FK Csíkszereda egy hét múlva a már kieső Dunarea Calarasi otthonában zárja a szezont.

LIGA 2, ALSÓHÁZI RÁJÁTSZÁS
A-CSOPORT, 6. FORDULÓ

FK Csíkszereda–Poli Iasi 3–0 (Kovács L. 10., Jelena 14., Ivanovici 76.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik