Liga 2: a Csíkszereda Bukarestben ütötte ki a Steauát

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2022.08.23. 20:18
null
Fotó: Pál Zoltán / FK Csíkszereda
Idén nem kell hat fordulót várniuk az első győzelemre az FK Csíkszereda szurkolóinak a román másodosztályban, a székelyföldi csapat ugyanis a harmadik mérkőzésén, kedd este négyet vágott Bukarestben a nagy múltú, egykori BEK-győztes Steauának.

 

A román Védelmi Minisztérium hiába nyerte meg a bíróságon a Steauával kapcsolatos brandjogokat, hiába hívta meg a kezdőrúgásra az 1986-os BEK-győztes csapat egyik sztárját, Stefan Iovant, a szurkolók szemében alulmaradt Gigi Becali FCSB-jével szemben: alig 800 néző volt kedd este az egy éve átadott, 25 ezer férőhelyes Ghencea-stadionban. Ők is főleg a klubvezetést szidták, amiért a közvetlenül közpénzből finanszírozott csapatuknak továbbra sincs feljutási joga, bár kapott azért hideget-meleget az ősellenség Dinamo, Becali, és az első félidő végén már Magyarország is.

A szezont két vereséggel kezdő Csíkszereda edzője, Francisc Dican alaposan átszervezte csapatát, amely az először kipróbált 3–4–2–1-es hadrendben remekül védte tizenhatosát, távoli lövésekre kényszerítve a hazaiakat. Enceanu szorgosan tüzelt is, de két próbálkozását Gyenge Szilárd védte, egy pedig a keresztlécen csattant. Az FK viszont az első végigvitt támadásából betalált, Peter Gál-Andrezly első lövését még blokkolták a védők, de a szlovák szélső másodjára 11 méterről, kissé jobbról, laposan a hosszú sarokba lőtt. Gyenge Szilárd Popa bombáját is kiütötte, majd Kelemen Dávid vetődött bele Chipirliu lövésébe, a félidő legvégén pedig mintaszerű kontrát vitt végig a csíki csapat: Jelena Richárd labdaszerzése után Szofian Dzsebari tört be a tizenhatoson belülre és lőtt a jobb alsóba.

A szünet után a kivárásra játszó Csíkszereda türelmes futballja gyorsan újabb gólt hozott, Jelena újabb labdaszerzése után Kovács Lóránt még lábon lőtte Dinca kapust, de a kipattanó labdát Dzsebari 16 méterről, estében a kapuba küldte. A hazaiak mezőnyfölényéből csak két, a keresztlécről visszapattanó fejesre futotta Trica és Wallace révén, a szurkolók viszont ekkor már kizárólag Magyarországot szidták. Claudiu Marcu játékvezető le is állította a mérkőzést, és kiküldte a csapatkapitány Chipirliut a kemény maghoz. A tárgyalások sikere után az utolsó húsz percre már csak a negyedik szeredai gól maradt, Jelena Richárd 17 méterről lőtt a bal alsó sarokra, és Dinca hiába ért bele a labdába, védeni nem tudta.

Ezzel a győzelemmel az FK Csíkszereda a harmadik bukaresti topcsapat skalpját is megszerezte a Dinamo elleni 2018-as kupasiker, illetve a Rapid tavaly tavaszi legyőzése után.

ROMÁN LIGA 2.
3. FORDULÓ

CSA Steaua–FK Csíkszereda 0–4 (Gál-Andrezly 15., Dzsebari 45+2., 56., Jelena 84.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik