Liga 2: 23 lövés is kevés volt – kikapott a Csíkszereda

BOROS MIKLÓSBOROS MIKLÓS
Vágólapra másolva!
2021.08.09. 17:28
null
Hazai pályán kapott ki a Csíkszereda (Fotó: Pál Zoltán / FK Csíkszereda)
Tucatnyi szöglet és 23 lövés is kevés volt az FK Csíkszeredának a gól- és pontszerzéshez a szezon első hazai mérkőzésén, és mivel az Astra Giurgiu három lehetőségéből egyet kihasznált, a Liga 2 székelyföldi csapata egyelőre pont nélkül áll.

 

A 2014-ben Román Kupa-győztes, 2016-ban bajnok gyurgyevói csapat májusban esett ki az élvonalból, és szinte valamennyi korábbi játékosa távozott – ráadásul tartozásai miatt 8 pontos levonással kezdte a szezont. Többnyire a Liga 3-ból felhozott játékosainak erejéből Csíkszeredában csak védekezésre futotta, és kizárólag a tokiói olimpiáról frissen visszatérő Mihai Popa kapusnak köszönhetően úszta meg kapott gól nélkül az első félidőt.

A vendégek hálóőre az első tíz percben Csürös Attila fejesét, Rokas Krusnauskas közeli, majd Sofiane Jebari távoli lövését is nagy bravúrral védte, elbizonytalanítva a csíki támadókat, akik ezután már jóval pontatlanabbul céloztak. Csak a 35. percben Peter Gál-Andrezly lapos, erős lövése okozott újra gondot Popának, de a kipattanót Krusnauskas már lesről lőtte a hálóba.

Az Astra a második félidőben már próbálta többet tartani a labdát, elsősorban Valentin Gheorghe révén, aki kemény lövéssel tesztelte Gyenge Szilárd csíki kapust. Közben Marvin Schieb és Krusnauskas az ötösön belülről sem találta el a kaput. A hazai kapu előtt Kelemen Dávidot kicselező David Braila viszont nem hibázta el ziccert, és Gyenge lába között a hálóba lőtte a labdát.

Ugyanez a túloldalon Veregut Dánielnek és Jebarinak is sikerült, de a partjelző mindkét esetben lest jelzett. Bor Dávid szabadrúgását Popa hárította a jobb alsó saroknál, Gál-Andrezly lövéseit a védők blokkolták, Hodgyai László fejesei pedig pontatlanok voltak: a szeredai támadásokban egyre kevesebb volt az erő, így az FK nyomasztó fölénye ellenére az idény második mérkőzését is elvesztette.

ROMÁNIA
LIGA 2
2. forduló
FK Csíkszereda–Astra Giurgiu 0–1
(Braila 57.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik