A 89. percben mentett pontot a Sepsi OSK otthon a Botosani ellen

BOROS MIKLÓS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)BOROS MIKLÓS (összefoglaló), CSELŐTEI MÁRK (percről percre)
Vágólapra másolva!
2021.08.29. 17:06
null
Ezúttal sem tudott nyerni, de a hajrában pontot mentett a Sepsi OSK (Fotó: Fekete Lehel/Sepsi OSK)
A Sepsi OSK 1–1-es döntetlent játszott otthon a Botosani ellen a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokság (Liga 1) 7. fordulójának vasárnapi játéknapján. A sepsiszentgyörgyiek uralták az első félidőt, ám csak a 89. percben tudtak pontot menteni a vendégek ellen.

ROMÁN LIGA 1
7. FORDULÓ

SEPSI OSK–BOTOSANI 1–1 (0–0)
Sepsiszentgyörgy, Városi Stadion. Vezette: Kovács István
Sepsi OSK: Niczuly – Dimitrov, Ninaj, Mitrea, Stefanescu (Fofana – 70.) – Aganovic, Tincu (Eder – a szünetben), Paun (Bojics – 70.) – Tamás (Dumitrescu – a szünetben), Csuncsukov, Golofca (Aszovszki – 63.). Vezetőedző: Leo Grozavu
Botosani: Pap – Braun, Racovitan, Chindris, Dawa – Dragu (Tigansu – 75.), Papa, Edjouma – Mateus (Seroni – 90+2.), Ongenda (Fili – 75.), Jajá Silva (Mensah – 68.). Vezetőedző: Marius Croioru
Gólszerző: Dumitrescu (89.), ill. Chindris (62.)

ÖSSZEFOGLALÓ

Az utolsó előtti percben mentett pontot a FC Botosani ellen a Sepsi OSK a román élvonal 7. fordulójában – a székelyföldi csapat így is másfél hónapja képtelen mérkőzést nyerni.

Az első tíz percben a Sepsi erőszakos letámadása lélegzethez sem engedte jutni ellenfélét, percenként veszélyeztetve Eduard Pap kapuját. Hat hazai lövés és négy szöglet volt ebben az időszakban, a vendégek kapusa Cvetelin Csuncsukov lövését és Branislav Ninaj közeli próbálkozását is bravúrral védte, az ezeket követő szentgyörgyi kísérletek pedig már elkerülték a kaput.

Negyedóra után a vendégek kijöttek ugyan valamennyire a tizenhatosukon felhúzott bunkerből, de egyetlen helyzetük is Marius Stefanescu szerelése volt, amely után a labda kevéssel ment el Niczuly Roland kapuja mellett. Papnak viszont továbbra is volt dolga, Catalin Golofca és Nicolae Paun lövése nem okozott gondot neki, Csuncsukovot viszont az ötös sarkánál állította meg, a kipattanót pedig a gólvonalon álló Dawába lőtte a bolgár csatár.

A szünet után Botosani-nak sikerült lelassítani a Sepsit, így a hazai fölényből lövésekre már nem futotta. A vendégek viszont egyre élesebb kontrákat vezettek, Enrico Papa lapos lövése a bal kapufa tövéről pattant ki, Hervin Ongenda pedig már Niczulynak is adott munkát. Azt ezt követő szögletből viszont Andrei Chindris már a hálóba csúsztatta a labdát, és ekkor úgy tűnt, a Sepsi zsinórban harmadik hazai meccsét is elveszti. A csereként beállt fiatal balhátvéd, Andres Dumitrescu azonban a végén lecsapott a vendégvédelem egyetlen hibás felszabadítására, és közelről a hálóba fejelte a labdát. A hosszabbításban még a győztes gólra is volt esélye a Sepsinek, de Mitrea közeli lövését Andrei Seroni blokkolta.

PERCRŐL PERCE

94. perc: VÉGE A MÉRKŐZÉSNEK – maradt az 1–1-es döntetlen.

93. perc: Bojics kavarta meg a Botosani védelmét, majd Mitrea lőhetett, de Seroni blokkolni tudott, így nem jött össze a második hazai gól.

90+2. perc: Mateus helyett Seroni érkezett – a vendégek is kihasználták utolsó cserelehetőségüket.

89. perc: GÓL, EGYENLÍTETT A SEPSI OSK. Dimitrov beadása után Dara rossz helyre fejelte ki a labdát, a túloldalon érkező Dumitrescu pedig a kapust megelőzve, nagyjából méterről fejelhetett – és nem hibázott.

85. perc: Mitrea jó helyről végezhetett el szabadrúgást, de a sorfalban kötött ki a labdája, végül szöglet lett belőle.

84. perc: Papa kap sárgat lapot – Aganovics ellen szabálytalankodott a kapuhoz közel, de még a tizenhatoson kívül.

82. perc: lehetőség a Sepsi előtt – Eder próbálkozott a tizenhatoson kívülről, Pap azoban ezen is rajta volt és védte.

80. perc: az öt perccel korábban beállt Fili 20 méterről ereszt meg egy lövést a Sepsi kapujára, de Niczuly ezt is fogta.

75. perc: Dragu és Ongenda helyett Fili és Tigansu a pályán a Botosaninál.

74. perc:Ogenda ment el a jobb oldalon, majd középre tette a labdát, amit Mateus lőtt el nagyjából 18 méterről, laposan – Niczuly hárított.

70. perc: Stefanescu és Paun is lejött a pályáról, helyettük Bojics és Fofana került be. Ezzel a Sepsi elhasználta az összes cserelehetőségét, hiszen ez már a harmadik alkalom, hogy belenyúlt a meccsbe Leo Grozavu vezetőedző.

6

8. perc: a vendégek először változtattak a meccsen – Jaja Silva helyén Mensah a pályán.

65. perc: a bekapott gól óta ismét a Sepsi irányít, labdákat is szerez, de az utolsó passzok egyelőre nem pontosak.

63. perc: a bekapott gól után cserélt is a Sepsi – Golofca helyett Askovszki állt be.

62. perc: GÓL – az első félidőben teljesen veszélytelen volt a kapura a Botosani, ezúttal azonban előbb egy kapufát lőtt Papa, majd Ongenda bal oldali szögletét 4 méterről Chindris csúsztatja a kapuba, vezetek a vendégek. 0–1

55. perc: egy bravúros labdaszerzás után Csuncsokov ugrott ki ígéretes helyzetben, de Pap gyorsan reagálni tudott, így nem lehett belőle ziccer.

53. perc: a Botosani támadója, Metus próbálkozott meg egy lövéssel, de nem lett belőle valódi veszély, Niczulynak nem volt dolga – a mérkőzésen ráadásul még egyszer sem kellett védenie.

52. perc: a Sepsi játékosának, Paunnak mutatta fel a sárga lapot Kovács játékvezető.

46. perc: kettőt is cserélt a Sepsi OSK a szünetben – Tincu helyett Eder González, Tamás helyett Dumitrescu állt be.

46. perc: elkezdődött a második félidő!

Egy félidő után a Sepsi OSK 62 százalékban birtokolja a labdát, 12-szer lőtt kapura, hatszor pedig el is találta azt, de gól nem esett. A Botosani ezzel szemben mindössze egyszer jutott el kapura lövésig.

45. perc: vége az első félidőnek!

39. perc: Stefanescu szöglete után Csuncsukov fejelhetett a tizenegyespont közeléből, de fölé ment a próbálkozása.

38. perc: Dimitrov indította Csuncsukovot, aki lefordult védőjéről, majd az ötös sarkáról a kapusba lőtte a labdát, ami visszapattant hozzá, másodjára aztán a kapufa mellett álló Dawát talált el, szöglet lett belőle.

3

5. perc: a Sepsi is megakapja első sárga lapját – védője, Stefanescu kaszálta el Mateust a kezdőkörben, így Kovács István figyelmeztette.

34. perc: Stefanescu szerelte a Botosani támadóját, megindult a labdával, majd ő is megpróbálkozott egy távoli lövéssel, de méterekkel fölé ment.

30. perc: az első félóra után nem kérdés, hogy a Sepsi áll közelebb a gólhoz, de az utóbbi percekben már nem támad annyira intenzíven mint korábban.

25. perc: Paun becsúszva, spiccel tolta a labdát kapura egy pazar összjáték után, de ez is Pap kezében kötött ki. A Botosani kapusának bőven akad dolga az első félidőben, de egyelőre nem lehet rajta kifogni.

18. perc: Golcofa tört be, ezúttal jobb oldalról, majd kissé kiszorított helyzetből megeresztett egy lövést, de Pap szögletre paskolta.

17. perc: először veszélyeztettek a vendégek – Ongenda futott el a szélen a Sepsi védői mellett, majd jó volt a beadása Dawának, ő azonban 6 méterről mellé fejelt.

12. perc: Mitrea ért fel a Sepsi támadásával, majd nagyjából 35 méterről gondolta úgy, hogy meglepi Papot, de próbálkozása jócskán fölé ment.

10. perc: a meccs eddig jól alakul a Sepsi számára, hiszen folyamatosan helyzeteket alakít ki, míg a vendégek ugyan meg tudják tartani a labdát, de lehetőségekig nem jutnak el.

8. perc: nem kellett sokat várni az első sárga lapra: a Botosani védője, Braun kapja, reklamálásért.

5.perc: hatalmas nyomás alatt a vendégek, most Golcofa lőtte rá a szöglet után kifejelt labdát, de ez elekerülte a kaput.

4. perc: újabb lehetőség a Sepsi előtt – ezúttal Golcofa volt az, aki labdát szerzett, majd Csuncsukov lőhetett a tizenhatoson kívülről, de Pap ismét hárított és szögletre tolta a labát.

2. perc: Paun próbálkozott egy lövéssel nagyjából 15 méterről, de Pap odaért az alsó sarokra és védeni tudott.

A Sepsi piros-fehér, hazai szerelésben lépett pályára, a Botosani játékosai kék mezt és nadrágot viselnek.

1. perc: elkezdődött a mérkőzés!

ELŐZMÉNYEK

A Sepsi OSK az előző fordulóban az FCSB otthonában lépett pályára, és bár vezetést szerzett – majd döntetlen állásnál büntetőt is rúghatott – végül be kellett érnie az 1–1-es végeredménnyel.

A két csapat a román Liga 1 előző kiírásában négyszer csapott össze egymással, kétszer az alapszakaszban, kétszer a rájátszásban. A Sepsi kétszer nyert – 1–0-ra és 2–1-re –, míg a Bostani egyszer. Egy alkalommal 2–2-es döntetlen lett a vége.

A mérkőzést Kovács István dirigálja, a tartalék játékvezető pedig Kovács Szabolcs, aki a vezetőbíró fiatalabb testvére.

A sepsiszentgyörgyiek ellenfele, a Botosani az előző idényben a tabella 6. helyén végzett, 9 ponttal lemaradva a Sepsitől. Ebben az évadban hat meccs után 13 pontot gyűjtött, ezzel pedig 3. helyen áll a bajnokságban.

A Sepsi OSK nem kezdte jól a bajnokságot, hiszen hat fordulót követően 5 ponttal a tabella 14. helyén áll – eddig mindössze egy meccset nyert meg. A legutóbbi két hazai bajnokiján az FC Arges és a Mioveni elen kapott ki.

ÜDVÖZÖLJÜK KEDVES OLVASÓINKAT A SEPSI OSK–BOTOSANI LABDARÚGÓ-MÉRKŐZÉS ONLINE KÖZVETÍTÉSÉBEN!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik