Liga 1: Litvániából igazolt korábbi román gólkirályt az UTA

Vágólapra másolva!
2021.01.04. 10:13
null
Liviu Antal (balra) még 2017-ben Kolozsváron, a CFR játékosaként (Fotó: Riti József Attila)
Az erdélyi csapatok közül elsőként az UTA kezdte meg a felkészülést a román élvonal január 12-én kezdődő „tavaszi” idényére, és az új igazolások bejelentésében is az aradi csapat az első a Liga 1-ben.

 

Az alapszakasz felénél, azaz 15 forduló után a kilencedik helyen álló, de az utolsó négy decemberi mérkőzését mind elvesztő UTA a balti országok ligáiból hozott új játékosokat, akik közül az egyszeres román válogatott Liviu Antal a legismertebb. A 31 éves, jobbszélsőként és csatárként is bevethető játékos alapember volt az Otelul Galati 2011-es bajnokcsapatában, amellyel a Bajnokok Ligája csoportkörében is szerepelt, majd a FC Vaslui színeiben a Liga 1 gólkirálya lett a 2013–2014-es idényben. A légióskodást a török Genclerbirliginél kezdte, az izraeli Beitarnál és Hapoel Tel-Avivnál folytatta, majd két évre visszatért Romániába: előbb a Pandurii, majd a CFR játékosa volt. 2017 nyarán szerződött a Zalgiris Vilniushoz, amellyel 2018-ban Litván Kupát, 2020-ban pedig bajnokságot nyert, és egy újabb gólkirályi címet is begyűjtött 2018-ban.

Bálint László György, az UTA edzője szerint Antal érkezése nemcsak szakmai, hanem mentális pluszt is jelenthet hozhat a csapatnak. „Tapasztalt, mindenütt bizonyító, a román bajnokságot jól ismerő, többposztos játékos, akire szükségünk van, hogy támadásban jobbak legyünk” – jellemezte új játékosát az aradi szakvezető.

Antal mellett egy vilniusi csapattársa, Modestas Vorobjovas is Aradra igazol, a 25 éves, kilencszeres litván válogatott középpályás először fog légiósként futballozni. A szintén középpályás, 24 éves brazil Roger Junio Rodrigues Ferreira pedig a lett Riga FC-től szerződött az UTA-hoz, a 24 éves játékos korábban az albán bajnokságban, a Kukesinél és a Kastriotinál is megfordult.

Az UTA már a téli szünet legelején bejelentette, hogy hat játékosától is megválik: a klub Alexandru Ionita, Octavian Ursu, Vlad Morar, Calin Popescu, Marian Pleasca és a szlovén Mihovil Klapan szerződését is felbontotta.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik