Liga 1: a ráadásban fordítva nyert az Arad a Poli Iasi ellen

B. O. M.B. O. M.
Vágólapra másolva!
2021.01.27. 18:50
null
Képünk illusztráció (Fotó: Török Attila)
A ráadást még hátrányban kezdte meg, mégis győzött a sereghajtó Poli Iasi otthonában az UTA a román labdarúgó-élvonal hétközi fordulójában.

Több más élvonalbeli helyszínnel ellentétben Jászvásáron hó vagy sár helyett tűrhető minőségű füves pályán zajlott a szerda délutáni mérkőzés, amelynek első tíz percében a kiugratásokra játszó Poli volt veszélyesebb, és a védők mögé kerülő Dylan Flores kapufás góljával meg is szerezte a vezetést.

A hazaiak viszont ezután teljesen lemondtak a támadójátékról, a hátralévő több mint nyolcvan percben már egyszer sem lőttek kapura. A lassan építkező UTA pedig folyamatosan növekvő nyomás alá helyezte Laurentiu Branescu kapuját: míg az első félidőben főként átlövésekből próbálkoztak az aradiak, a másodikban a sorozatos vendégszögletek miatt már közeli kísérleteket hárított sorozatban a Juventusnál nevelkedő, 2015-ben a Haladásnál is megforduló hálóőr.

Az UTA játékosainak kitartása a 92. percben góllá érett: a tizenharmadik aradi szöglet nyomán Erico da Silva fejelt a jobb kapufa közeléből a hálóba. A megtört jászvásári védelem pedig másfél perc múlva újra megadta magát: a brazil Roger fejesénél Branescu ugyan nagyot mentett a bal alsó saroknál, de a kipattanó labdát Ciprian Rus két méterről a léc alá bikázta. Sikerével az UTA növelte előnyét a kiesés ellen küzdő csapatokkal szemben, a 24 pontos partiumi együttes a kilencedik helyen áll.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik