Liga 1: a Medgyes nyerte meg az erdélyiek küzdelmét Aradon

Vágólapra másolva!
2020.11.09. 21:42
null
Az aradiak csak egy gólnak örülhettek a Medgyes ellen (Fotó: Facebook/UTA Arad)
Második vereségét is hazai pályán szenvedte el az UTA a román labdarúgó-élvonalban, az aradi újonc a Gaz Metan elleni erdélyi rangadón maradt alul. A medgyesi csapat egy hét alatt másodszor nyert idegenben, a bajnok CFR elleni siker után a Neumann Ferenc Stadionban is három pontot szerezve.

A Portóval játékosként Bajnokok Ligája-győztes portugál Jorge Costa által edzett Gaz Metan gyakorlatilag az első fél órában eldöntötte a ködös időben megvívott mérkőzés sorsát. Előbb az egyedül kiugró Dumitru Cardoso lőtte Florin Iacob kapusba, majd a kipattanóból a hálóba a labdát, később pedig Ronaldo Deaconu szabadrúgásból, 17 méterről bombázott a jobb alsó sarokba (0–2).

Az UTA ugyan gyorsan szépített, mert Alexandru Buzbuchi vendégkapus benézte Vlad Morar lövését (1–2), de a második félidőben hiába rúgta sorra a szögleteket és szabadrúgásokat, csak egy lécig jutott Alexandru Benga fejese nyomán.

A kegyelemdöfést az ismét egyedül kapura törő Cardoso adta meg a partiumi csapatnak (1–3), amelynek utolsó lehetőségét Octavian Ursu puskázta el, alig hat méterről Buzbuchi lábát találva el a labdával.

LIGA 1
10. FORDULÓ
UTA–Gaz Metan 1–3
(Morar 37., ill. Cardoso 23., 81., Deaconu 32.)
Az élcsoport:
1. FCSB 24 pont, 2. Universitatea Craiova 24, 3. CFR 21, ...7. UTA 14, ...10. Gaz Metan 13

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik