Libertadores-kupa: kizárták a Bocát, 53 milliós pénzbírság

Vágólapra másolva!
2015.05.17. 07:50
A Dél-amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) kizárta a legrangosabb kontinentális kupasorozatból, a Libertadores-kupából a Boca Juniorst, miután a csapat szurkolóinak rendbontása miatt félbe kellett szakítani a River Plate elleni mérkőzést.

Mint ismert, a találkozót a második félidő előtt félbeszakították, miután néhány Boca-drukker lyukat vágott a játékoskijáróba, és paprikaspray-vel lefújta a River futballistáit. A lelátón közben összecsaptak a nézők, bevonultak a rohamrendőrök. A szemüket dörzsölő játékosok a La Bombonera kezdőkörében gyűltek össze, de a hazai közönség nem hagyta el a stadiont, így a River tagjai a rendőrök pajzsai alá bújva hagyták el a játékteret. Négy labdarúgót kórházba kellett szállítani. Mint ismert, a találkozót a második félidő előtt félbeszakították, miután néhány Boca-drukker lyukat vágott a játékoskijáróba, és paprikaspray-vel lefújta a River futballistáit. A lelátón közben összecsaptak a nézők, bevonultak a rohamrendőrök. A szemüket dörzsölő játékosok a La Bombonera kezdőkörében gyűltek össze, de a hazai közönség nem hagyta el a stadiont, így a River tagjai a rendőrök pajzsai alá bújva hagyták el a játékteret. Négy labdarúgót kórházba kellett szállítani.

A Buenos Aires-i együttes – melynek kizárása már korábban a levegőben lógott – 200 ezer dolláros (53.5 millió forintos) pénzbüntetést is kapott, és a következő négy hazai nemzetközi meccsét zárt kapuk mögött kényszerül lejátszani, míg a következő négy idegenbeli nemzetközi mérkőzésére nem kísérhetik el szurkolói a csapatot.

Daniel Angelici, a Boca Juniors elnöke korábban sajnálatát fejezte ki a történtek miatt, és jelezte, elfogadják a szövetség döntését.

„Szégyelljük magunkat az aggasztó események miatt. Mindig lesznek bajkeverők, akik ok nélkül botrányt okoznak, emiatt szakadt félbe ez a rendkívül fontos találkozó. Minden biztonsági előírásnak megfeleltünk, több mint kétszáz rendőr volt a helyszínen, de kudarcot vallottunk” – mondta Angelici.

A Boca Juniors kizárásának következtében a Libertadores-kupa nyolcaddöntőjében rendezett párharcból a River Plate jutott tovább, amely a négy közé jutásért a brazil Cruzeiróval találkozik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik