Libertadores-kupa: Katar is a lehetséges helyszínek között

Vágólapra másolva!
2018.11.29. 16:18
Katar is a lehetséges helyszínek között szerepel a labdarúgó Libertadores-kupa szombaton majd vasárnap is elhalasztott fináléjának második mérkőzése megrendezésére.

„Katar is egy lehetőség” – jelentette ki a Reuters brit hírügynökségnek a dél-amerikai szövetséghez közel álló forrás, aki azt is hozzátette, a találkozó legvalószínűbb megrendezési időpontja jövő szombat.„Katar is egy lehetőség” – jelentette ki a Reuters brit hírügynökségnek a dél-amerikai szövetséghez közel álló forrás, aki azt is hozzátette, a találkozó legvalószínűbb megrendezési időpontja jövő szombat.

Korábban Paraguay, Brazília, az Egyesült Államok és Olaszország ajánlotta fel, hogy otthont ad a két argentin ősi rivális, a River Plate és a Boca Juniors visszavágójának. A meccset azért kellett elhalasztani, mert a vendég Boca-futballisták közül többen is megsérültek azt követően, hogy a rivális drukkerei betörték buszuk ablakait, ráadásul a közbelépő rendőrök könnygázt vetettek be, amelynek belégzését követően több játékos is rosszul lett. Többek között a Boca csapatkapitánya, Pablo Pérez is kórházba került, a karja és a szeme sérült meg.

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozat argentin szuperdöntőjének első felvonását két hete rendezték a Boca otthonában, akkor 2–2-es döntetlen született. A Boca a hetedik, a River a negyedik végső diadalára hajt.

A Libertadores-kupa győztese részt vesz a négy nappal később, december 12-én kezdődő klubvilágbajnokságon az Egyesült Arab Emírségekben. A dél-amerikai bajnok december 18-án lép először pályára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik