Libertadores-kupa: ezreket kirúgtak a River–Boca meccs miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.12.10. 09:10
Mint arról beszámoltunk, a Libertadores-kupa döntőjének korábban többször elhalasztott visszavágóján a River Plate hosszabbítás után 3–1-re legyőzte a Boca Juniorst a madridi Santiago Bernabéu Stadionban, ezzel megnyerte a sorozatot. A találkozót a helyszínen megtekintő szurkolók közül pedig sokan a munkájukat is feláldozták…

A Libertadores-kupa döntőjében először találkozott a futballtörténelemben a River Plate és ősi riválisa, a Boca Juniors, nem csoda, hogy ezt a szuperklasszikust minden argentin futballszurkoló látni akarta élőben.

A finálé visszavágóját megelőző balhé miatt a meccset azonban áthelyezték Európába, nevezetesen Madridba, ám a drukkereket ez sem állította meg.

A Boca és a River szurkolói csoportjának tagjai azonban a spanyol sajtónak elárulták, ezért sokan többet fizettek az átlagos jegyárnál…

Nagy árat fizettek azért sokan, hogy ott lehessenek a meccsen (Fotó: AFP)
Nagy árat fizettek azért sokan, hogy ott lehessenek a meccsen (Fotó: AFP)

„Voltak olyanok, akik felajánlották az autójukat, csak hogy eljöhessenek velünk a meccsre. Rengeteg sztorit hallottunk, mikor a szurkolók felmondtak, csak azért, hogy eljöhessenek Madridba, mások a teljes vagyonukat elköltötték, de olyanok is voltak, akik emiatt a meccs miatt adták be a válópert…” – mondta Nicolas Mattera, a Boca Juniors szurkolói csoportjának tagja a Marcának.

A beszámolók szerint a leggyakoribb problémát az jelentette, hogy a munkaadók nem engedélyezték, hogy egy futballmeccs miatt vegyen ki valaki szabadnapot, így a Libertadores-kupa döntője miatt több ezren elveszítették állásukat, és mire hazaérnek Argentínába, már munkanélküliek lesznek.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik