Libertadores-kupa: Argentínán kívül rendezik a döntő visszavágóját – hivatalos

Vágólapra másolva!
2018.11.27. 16:58
null
Egyelőre nem tudni, melyik országba kell utazniuk a River-szurkolóknak a döntő visszavágójára (Fotó: AFP)
A Dél-Amerikai Labdarúgó-szövetség (CONMEBOL) keddi, paraguayi ülésén úgy döntött, hogy a River Plate–Boca Juniors Libertadores-kupa-döntő visszavágóját Argentínán kívül rendezik meg. A találkozóra a jövő hét végén, december 8-án vagy 9-én kerül sor, de a helyszín még nem ismert.

 

A legrangosabb dél-amerikai kupasorozat fináléjának visszavágóját az eredeti tervek szerint november 24-én, szombaton játszották volna le, ám a meccset 24 órával elhalasztották, mert a találkozó előtt a River szurkolói megtámadták a Boca Juniors csapatbuszát. Vasárnap az a döntés született, a mérkőzést még későbbi időpontban rendezik majd meg, hogy a támadás során megsérült Boca-futballisták felépülhessenek.

Kedden aztán a CONMEBOL paraguayi ülésén az illetékesek úgy határoztak, a döntő második felvonására a december 8–9-i hétvégén Argentínán kívül kerül sor. A dél-amerikai szövetség első embere, Alejandro Domínguez személyesen egyeztetett erről a két klub elnökével. A pontos kezdési időpont és a helyszín egyelőre nem ismert.

Hétfőn beszámoltunk róla, hogy az olaszországi Genova szívesen otthont adna a Libertadores-kupa-döntő visszavágójának.

A párharc első felvonása 2–2-es döntetlennel zárult.

A CONMEBOL KÖZLEMÉNYE


Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik