Létesítmény: újabb 21 milliárd a stadionok fejlesztésére - sajtóhír

MTI/NSO MTI/NSOMTI/NSO MTI/NSO
Vágólapra másolva!
2013.12.04. 08:47
Újabb futballstadion-fejlesztési program koncepciójáról tárgyalt a kormány – értesült a Népszabadság.

A lap a szerdai számában arról ír, hogy a kabinet előtt lévő javaslat huszonhat létesítmény felújítását és kibővítését irányozza elő a 2016-ig terjedő időszakban. A projekt költsége több mint huszonegymilliárd forint lenne.

A legtöbb pénzt a Honvéd kaphatná, amelynek nyolcezer néző befogadására alkalmas stadionjára ötmilliárd forintot szánnak – írja a Népszabadság, amely a honlapján részletes táblázatot közölt arról, melyik klub mennyi pénzből fejleszthet.

„Az FTC és a Debrecen, valamint a Felcsút otthona hamarosan elkészül, szépül a Mezőkövesd miniarénája, s bejelentették már a szombathelyi, a székesfehérvári, valamint a miskolci beruházást is. E projektek több tízmilliárdos forrást igényelnek, s akkor nem számoltunk a Puskás Ferenc Stadion újjáépítésével, amely – a legóvatosabb becslések szerint is – több mint ötvenmilliárd forintba kerülhet" – írja a lap.

„A lista bővülhet most tovább – a többi közt – a pécsi (egymilliárd forintos ráfordítás), a kaposvári (800 millió) vagy a paksi létesítmény (800 millió) újjáépítésével. Érdekesség, hogy a két körben összesen 800 millió forinttal megtámogatott Mezőkövesd is számolhatna még extra 120 millió forinttal. Mi több, a másodosztály tagjainak is van okuk az örömre. Az élvonalbeli múlttal büszkélkedő klubok közül a Nyíregyháza, a Zalaegerszeg és a Vasas egymilliárd forintot, a Békéscsaba 800 milliót kasszírozhat.

Ám különlegességek is fellelhetők a kormányzati lajstromban. A Cegléd, amelynek legutóbbi hazai mérkőzésére háromszázan látogattak ki, négyszázmillió forintból alakíthatná ki háromezres komplexumát. A Gyirmót, amely a tizennégyezres arénával »ellátott« Győr egyik városrészének együttese, s amelynek hétvégi meccsére ugyancsak háromszázan voltak kíváncsiak, hatszázmilliót költhetne egy háromezres »ékszerdobozra«.”

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik