Létesítmény: stadionkonferencia lesz a Groupama Arénában

Vágólapra másolva!
2020.01.10. 11:45
Január 21–22-én a Groupama Arénában rendezik meg a stadionok európai szövetségeként funkcionáló ESSMA éves konferenciáját. Budapesten csaknem 400 vendéget várnak olyan stadionok és labdarúgóklubok képviseletében, mint a Wembley, a Bayern München vagy az Arsenal – tájékoztatta az NSO-t Igaz András, a Groupama Arénát működtető Lagardere Sports Hungary Kft. ügyvezetője.

Az ESSMA Summit a stadionépítés, -fejlesztés és -üzemeltetés európai szakértői platformja, a szereplők megosztják a tudást, hogy hatékonyabban lehessen stadionokat üzemeltetni, illetve a stadionok árbevételét növelni. Mindez az idén házhoz jön a magyar kluboknak és stadionüzemeltető cégeknek, hiszen Budapesten hallgathatják meg, hogy más stadionokat – köztük a Groupama Arénát –, hogyan üzemeltetnek nyereségesen.

Az ESSMA Summit 2020 megrendezésének jogát a Groupama Aréna az amszterdami Johan Cruijff Arenát és a mainzi Opel Arenát megelőzve nyerte el.

A kétnapos rendezvényen számos előadás mellett tematikus stadion túrák, szemináriumok és esettanulmányok bemutatása is szerepel a programban, és természetesen lehetőség nyílik a kapcsolatépítésre is, a személyes információcserére.

A rendezvényen csak az ESSMA tagjai vehetnek részt – az MLSZ tagsága miatt a magyar klubok is válthatnak – kedvezményes – belépőt a részvételre.

A tavaly portói Estádio do Dragaóban, korábban Dublinban, Lyonban, Bilbaóban és a müncheni Allianz Arénában megtartott konferencia pályázatának sikere nagy fegyvertény, amelyért sokat tett Máté Bálint, az FTC projektmenedzsere és Cseh Zoltán, a Groupama Arénát működtető Lagardere Sports Hungary Kft. eseményszervezési osztályvezetője.

Az ESSMA szervezetnek több mint 375 európai klub és stadion, valamint 17 labdarúgó-szövetség és liga a tagja.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik