Lengyelország: szigorítják a szabályokat a szombati botrány miatt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2018.03.05. 09:44
null
Nagy rohangálás folyt a pályán (Fotó: Tvn24.pl)
1–0-s állásnál szurkolói rendbontás miatt a 80. percben félbeszakadt a Piast Gliwice–Górnik Zabrze labdarúgó-mérkőzés a lengyel élvonalban.

Az Ekstraklasa 14. helyén álló hazaiak 1–0-ra vezettek a dobogóra pályázó Górnik Zabrze ellen, amikor kitört a botrány. A Przeglad Sportowy lengyel sportnapilap információja szerint a venségszurkolók a Piast Gliwice zászlóinak égetésével hergelték a nézőket, és a hazai huligánok pedig kidöntve a szektoruk kerítését a pályára behatolva elindultak, hogy elégtételt vegyenek.

A rendbontásnak a rendőrök vetettek véget, bár amint egy videó bizonyítja, ők sem álltak mindig a helyzet magaslatán: tizenhárman üldöztek egy huligánt, egymást is elgáncsolva, egész sokáig eredménytelenül.

A mérkőzés 38 percig szünetelt, végül a játékvezető úgy döntött, nem játsszák le a maradék tíz percet.

A sportnapilap úgy tudja, végül hét szurkolót vettek őrizetbe, de a szám a videofelvételek elemzését követően tovább bővülhet. A huligánok 48 órát töltenek előzetes letartóztatásban, és ha bebizonyosodik a vád, hogy a rendőröket is megtámadták, akár 10 év börtönt is kaphatnak.

A Polsat Sport nevű sportcsatorna szerint a két klub képviselőit beidézték a szövetség fegyelmi bizottságának hétfői rendkívüli ülésére. A közeljövőben a Ekstraklasa-mérkőzésekre a hasonló esetek megelőzésére változtatásokat vezetnek be. Az egyik ilyen, hogy a házigazda dönthet úgy, hogy az esetleges botrány megelőzése érdekében vendégszurkolók részvétele nélkül rendezi meg a mérkőzést. De a mérkőzések megszakítására vonatkozó szankciókat is szigorítani fogják: pirotechnika használata esetén a mérkőzést azonnal meg kell szakítani.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik