Lengyelország: Nalepa a Fradi–Újpesthez hasonlította a keddi rangadót

Vágólapra másolva!
2019.03.31. 15:41
null
Nalepa extra csatára készül kedden (Fotó: lechia.pl)
Pénteken rangadót nyert a Lechia Gdansk, amely hazai pályán 2–0-ra legyőzte a Piast Gliwicét a lengyel labdarágó-bajnokság élvonalában, így megőrizte vezető helyét. A listavezető kedden északi rangadót vív a szomszéd Arka Gdyniával, de a korábbi Fradi-játékos, Michal Nalepa szerint nincs ok a félelemre.

 

 

Edzőváltás Poznanban
Menesztette edzőjét, a korábbi lengyel szövetségi kapitány Adam Nawalkát a Lech Poznan vezetése, miután a csapat gól nélküli döntetlent ért el a Korona Kielce otthonában szombaton. A 61 éves szakember mindössze négy hónapig ült a kispadon, vezetésével a csapat tizenegy mérkőzésen ötször nyert, ötször veszített és egyszer döntetlent játszott.

A Gdansk tavaly nagy nehézségek árán tudta kiharcolni a bennmaradást, 2018–19-ben azonban nagyon jól szerepel, hiszen 27 forduló alatt 16 győzelem, nyolc döntetlen és három vereség a mérlege.

A csapat egyik legjobbja Michal Nalepa (aki 2014 és 2017 között a Ferencvárosban szerepelt) 25 bajnokin 3 gólnál jár, és az utóbbi időben már sokkal tisztábban is futballozik. A wyborcza.pl azt írta, míg az első 11 bajnokin kilenc sárga lapot kapott, a legutóbbi 14 bajnokin már csupán kettőt. Így aztán jelenleg nem fenyegeti eltiltás, és ott lehet a keddi, Arka Gdynia ellen északlengyel rangadón.

„A szurkolók számára ez nagyon fontos és különleges mérkőzés, különösen most, amikor a bajnoki címért küzdünk. Ezeknek a meccseknek extra hangulatuk van. Olyan találkozó lesz, amelyen inkább a harc dominál majd, és nem a játék” – nyilatkozta Nalepa.

A védőnek jó emlékei vannak az Arka Gdynia elleni mérkőzésekről: amióta a Lechia játékosa, háromszor játszott a rivális ellen, és mindig győzelmet ünnepelhetett.

„Magyarországon hasonló volt a helyzet az Újpest elleni derbiken, azoknak a mérkőzéseknek a légköre hasonlítható leginkább a Gdynia elleni csatákhoz. Rendszerint az én csapatom nyert, azt is mondhatom, hogy zöld-fehérben ritkán veszítek rangadókat” – tette hozzá. A lap azt is leírta, hogy a 2015. decemberi, Újpesttől elszenvedett vereség után Nalepa öt veretlen derbit vívott meg a Fradi színeiben.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik