Lengyelország: Boniek nem lehet tovább a szövetség elnöke

Vágólapra másolva!
2021.07.06. 14:29
null
Boniek támadások kereszttüzébe került (Fotó: AFP)
Augusztus 18-án tartja tisztújító közgyűlését a Lengyel Labdarúgó-szövetség (PZPN), amelynek új elnököt kell választani, mivel a hivatalban lévő Zbigniew Boniek a szabályok engedte maximális második hivatali ciklusa is lejár idén. A távozó elnököt eközben a Fakt című bulvárlap felelőtlen gazdálkodással vádolja, másfél millió zlotyis  bónuszról és soha ki nem merülő hitelkártyáról cikkez.

Bonieket 2012-ben választották meg a szövetség elnökének, s 2016-ban újra is választották, ám idén már nem kaphat ismét bizalmat, mert a szabályok nem teszik lehetővé egy harmadik ciklus vállalását. A játékosként a lengyel válogatottban 80 alkalommal pályára lépő Boniek posztjára a sajtó a szintén korábbi válogatott labdarúgó, Marek Kozminskit és a szintén korábbi labdarúgó Cezary Kuleszát tartja.

Közben a Fakt című lengyel lap arról ír, hogy a távozásra készülő Boniek ugyan elnöklése 9 éve alatt nem vett fel fizetést, ám a szövetség fizette számára a lakása bérleti díját, s egy soha ki nem merülő hitelkártyát is használt, továbbá a második ciklusa alatt a lap szerint összesen másfél millió zlotyi (kb 118 millió forint) jutalmat osztott ki magának a lengyel válogatott sikeres szerepelésére hivatkozva.

„Olyan korban élünk, amikor folyamatosan hazugságokat kell cáfolni, úgyhogy, íme: soha nem használtam a szövetségnek semmilyen bankkártyáját, ahogy jutalmat sem vettem fel a válogatott szereplése után. Úgy néz ki, ma felettébb divatos a hülyeségek írogatása…” – cáfolta a lap által írottakat Boniek saját Twitter-csatornáján.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik