Labdarúgás: „Számodra mit jelent a foci?” - pályázat

Vágólapra másolva!
2013.08.15. 19:20
Nyolc európai országban, köztük Magyarországon is elindította a „Számodra mit jelent a foci?" elnevezésű kreatív pályázatát a Gazprom. A pályázat keretében a fiataloknak a labdarúgással kapcsolatos értékeket kell az azokat ábrázoló képekkel párosítaniuk egy internetes oldalon, ahol röviden azt is ki kell fejteniük, hogy miként jelennek meg ezek az értékek. Az angol, német, orosz, szerb, bolgár, szlovén, görög és magyar fiatalok augusztus 21-ig vehetnek részt a megmérettetésben, amelyben összesen nyolc, egyenként 4 fős családi hétvégét nyerhetnek az Európa Parkba, a legnagyobb németországi vidámparkba.

Van, akinek a foci hagyomány, van, akinek győzelem, van, akinek odaadás, míg van, aki a béke és a barátság sportjaként tekint rá. Vannak, akiknek az egészséget és az egészséges életmódot jelenti a labdarúgás, míg sokan a társadalmi egyenlőség sportjaként tekintenek rá.

Mindez abból a nyílt levélből derült ki, amelyet az első Foci a Barátságért Gyermekfórum résztvevői, köztük a Vasas Kubala Akadémia U-14-es csapatának tagjai írtak és küldtek el még májusban, Joseph Blatternek a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) elnökének, Michel Platininek, az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) elnökének és Jacques Roggenak, a Nemzetközi Olimpiai Bizottság elnökének.

A Magyarországon Buzánszky Jenő, az Aranycsapat legendás hátvédjének támogatásával megvalósuló kezdeményezés folytatásaként a Gazprom most a nyolc ország fiataljainak arra biztosít lehetőséget, hogy az interneten ők is elmondhassák, hogy számukra mit jelent és milyen értékeket képvisel a labdarúgás, a világ legnagyobb népszerűségnek örvendő sportja.

A fiatalok úgy vehetnek részt a pályázatban, hogy ellátogatnak a Foci a Barátságért program weboldalára, ahol egy teszt részeként a labdarúgással kapcsolatos értékeket kell az azokat ábrázoló képekkel párosítaniuk, feltöltik fényképüket, és kifejtik, hogy ezek az értékek hogyan jelennek meg az ő családjukban.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik