Labdarúgás: Ibrahimovic hat nyelven beszél, de ez sem elég a „dobogóhoz”

B. D. K.B. D. K.
Vágólapra másolva!
2022.01.08. 14:01
null
A pályán nem mindig lehet kamatoztatni a nyelvtudást (Fotó: Getty Images)
A Givemesport a Babbel nyelvtanuló alkalmazásra hivatkozva összegyűjtötte azon labdarúgókat és edzőket, akik legalább öt különböző nyelven is kiválóan beszélnek. Íme!

A Chelsea kapuslegendája, Petr Cech öt nyelven is kiválóan beszél. Anyanyelve mellett tud angolul, németül, franciául és spanyolul is.

Petr Cech öt nyelven beszél, de ez csak a kilencedik helyre elég (Fotó: Getty Images)
Petr Cech öt nyelven beszél, de ez csak a kilencedik helyre elég (Fotó: Getty Images)

A négyszeres BL-győztes Clarence Seedorf hat nyelvet ismer. Az egyetlen játékos, aki három különböző csapattal is megnyerte a legrangosabb európai kupasorozatot hollandul, angolul, olaszul, portugálul, spanyolul és Suriname szranan nyelvén is tud.

Aligha lephet meg minket, hogy az Arsenal legendás menedzsere, Arsene Wenger is sok nyelven beszél. Elmondása szerint franciául, angolul, németül, spanyolul, olaszul, valamint japánul is el tud társalogni.

Nem meglepő módon Zlatan Ibrahimovic is jártas a nyelvekben. A bosnyák mellett svédül, angolul, olaszul, franciául és spanyolul is megérteti magát.

Miralem Pjanicot is szerethetik megszólaltatni az újságírók, mert ő is több nyelven képes válaszolni. Még 2020-ban árulta el, hogy tud franciául, németül, bosnyákul, angolul, olaszul, ismeri a luxemburgi nyelvet és a spanyol is egyre jobban megy neki. A 31 éves játékos most Törökországban játszik, minden bizonnyal ott is ragad rá valami.

Miralem Pjanic törökül is megtanulhat (Fotó: Getty Images)
Miralem Pjanic törökül is megtanulhat (Fotó: Getty Images)

A Swiss Life szerint a 2020 nyarán visszavonult Gelson Fernandest bárhova sodorta az élet, az ottani nyelvet mindig megpróbálta megtanulni. Beszél kreol nyelven, tud portugálul, franciául, németül, olaszul, spanyolul és angolul.

Gelson Fernandes szorgalmasan tanulta a nyelveket (Fotó: Getty Images)
Gelson Fernandes szorgalmasan tanulta a nyelveket (Fotó: Getty Images)

A Sky Sports kamerái előtt egyszer Mikel Arteta, az Arsenal vezetőedzője hét nyelvet sorolt fel, amikor arról kérdezték, hányat beszél. A trénernek a spanyol, a katalán, a baszk, az angol, az olasz, a francia és a portugál nyelv sem esik nehezére.

2016-ban a The Sun még arról írt, hogy Henrih Mhitarjan hét nyelven tud, de amióta az AS Romát erősíti, már az olasz is megy neki az örmény, az angol, a francia, a portugál, az ukrán, az orosz és a német mellett.


A nyelvrekorder azonban a Chelsea belga támadója, Romelu Lukaku, aki kilenc (!) nyelvet beszél. A 28 éves csatár tud franciául, németül, angolul, spanyolul, portugálul, hollandul, flamandul és olaszul, sőt, a lingalát is ismeri.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik