Labdarúgás: Hagi állami pénzből kap stadiont

Vágólapra másolva!
2022.10.19. 15:39
null
Gheorghe Hagi nevét viseli majd az új román stadion (Fotó: AFP)
A román kormány szerdai ülésén elfogadott határozat értelmében állami költségvetésből építik meg a Fekete-tenger parti Konstancán azt a stadiont, amely majd Gheorghe Hagi 125-szörös román válogatott labdarúgó nevét viseli.

A 18 ezer férőhelyes, atlétikapályát is magában foglaló létesítmény megépítését a Cseke Attila vezette romániai fejlesztési minisztérium javasolta. A kormány 480 millió 490 ezer lejre (40.2 milliárd forint) becsülte a stadion költségeit, amelyet a minisztérium fog biztosítani

Közölték, a létesítményt úgy építik meg, hogy megfeleljen az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) legmagasabb elvárásainak, így UEFA4-es kategóriájúnak számítson. A stadion tervezése és építése várhatóan két évet és négy hónapot ölel fel.

Hagi tavaly nyár óta a Farul Constanta vezetőedzője, miután a nagy múlttal rendelkező klub és a Hagi által alapított Viitorul Constanta összeolvadt. A Hagi nevét viselő futballakadémia, amely az egyik legjobbnak számít Romániában, elsősorban a Farul számára nevel játékosokat.

A Farul a román élvonalban 14 forduló után az első helyen áll 33 ponttal, második a Rapid Bucuresti 28 ponttal, míg harmadik a kolozsvári CFR 25 ponttal, amely azonban két meccsel kevesebbet játszott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik