Labdarúgás: angol szurkolóé az utolsó gól a Puskásban?

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.06.23. 19:52
null
Az angol lap képe a „sporttörténelmi” mérkőzésről
Az angol negyedosztályban szereplő Plymouth Argyle szurkolói klubjának egyik tagja azt vallja, ő lőtte az utolsó gólt a Puskás Ferenc Stadionban.

A Plymouth londoni szurkolói csapata (Plymouth Argyle Supporters' Association London Branch) minden évben eljön Magyarországra, s az idén elérte, hogy játsszon egy mérkőzést a brit nagykövetek válogatottjával (GB United).

A budapesti brit nagykövetség elérte, hogy pár hete, egy futballtorna után a két csapat a Puskás Ferenc Stadionban találkozzon.

„Nyílt nap volt a stadionban, kis pályákra osztották a játékteret, azokon játszottak, mi ezt követően játszhattunk a teljes pályán tizenegy tizenegy ellen – szólt az egyik plymouthi beszámolója. – Talán ez volt az utolsó nagypályás mérkőzés a stadionban, amelyet hamarosan lebontanak, hogy újat építsenek a helyére a 2020-as Európa-bajnokságra.”

A nagy forróságban megtartott mérkőzést 6–0-ra megnyerték a plymouthiak, az utolsó gólt Matt Prout nevű játékosuk szerezte.

„Úgy tört át az ellenfél védelmén, ahogy egykor Puskás Ferenc tette az immár róla elnevezett stadionban, és higgadtan lőtt a kapuba” – mondta az elbeszélő.

A Plymouth Herald lap szerint jelképes, hogy Plymouth-szurkoló lőtte az utolsó gólt a stadionban, hiszen a csapatban az elmúlt években több magyar is megfordult, Buzsáky Ákos, Halmosi Péter és Tímár Krisztián is játszott ott, míg Sándor György és Szélesi Zoltán közel került ahhoz, hogy odaszerződjön.

A lap megemlékezett arról is, hogy 1954-ben a magyar válogatott Puskás vezérletével 92 ezer ember előtt 7–1-re legyőzte Angliát.

A 2002 óta Puskás Ferenc nevét viselő stadion bontása ősszel kezdődik, nem vennénk mérget rá,, hogy addig egyetlen meccset sem játszanak ott mások, de a plymouthi Matt Prout ettől még büszke lesz erre a találatára.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik