Labdarúgás: a Maracanában újra meccset rendeztek

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.06.19. 10:08
null
A Maracanában újra meccset rendeztek (Fotó: AFP)
Csaknem három hónap után csütörtökön este újra profi futballmérkőzést játszottak Brazíliában, ahol sokan nem értenek egyet a találkozók engedélyezésével, mert az országban jelenleg is terjed a koronavírus-járvány.

 

A Libertadores-kupa-címvédő Flamengo a Maracana Stadionban zárt kapuk mögött csapott össze az újraindult riói ligában a Banguval szigorú biztonsági intézkedések mellett. Így például a stadionba érkezőket fertőtlenítővel fújták le a meccs alatt, a játékosokon kívül mindenki maszkot viselt, aki a pályán vagy mellette tartózkodott.

Brazíliában a szakértők ellenzik a sportélet újraindítást, mivel a járvány nem lassul. A dél-amerikai országban már csaknem egymillió a fertőzöttek és majdnem 50 ezer a koronavírusban elhunytak száma. A helyzetet jól érzékelteti, hogy a Maracana 2-es kapujának közelében egy 400 férőhelyes tábori kórház működik, melyet a koronavírusos betegeknek állítottak fel.

A három hete edző Flamengónál ugyanakkor már szerettek volna játszani, ahogy Jair Bolsonaro, az ország elnöke is e mellett volt. Viszont a rivális klubok többsége határozottan tiltakozik, az ugyancsak riói Fluminense és a Botafogo pedig arra készül, hogy sportbírósághoz fordul, annak érdekében, hogy ne kelljen pályára lépniük még.

A 3–0-s Flamengo sikerrel végződött meccs alatt az együttes szurkolói közül is többen – más rivális együttesek szimpatizánsaival közösen – a stadionon kívül tüntettek a meccs, illetve Bolsonaro elnök ellen.

A brazil állami bajnokság eredetileg májusban kezdődött volna el, ám jelenleg nem tudni, mikor rendezhetik meg az 1. fordulót.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik