Labdarúgás: a FIFA nem ismeri el Messi gólrekordját

Vágólapra másolva!
2012.12.14. 16:21
null
Lionel Messi foghatná a fejét, de őt elmondása szerint nem nagyon érdekli a rekord (Fotó: Action Images)
A Nemzetközi Labdarúgó-szövetség nem ismeri el Lionel Messi egy naptári évre vonatkozó gólcsúcsát, arra hivatkozva, hogy egyáltalán nem is tartja számon az erre vonatkozó rekordot.

 

Miután Lionel Messi megszerezte idei 86. gólját, a világ sokadszor is ünnepelni kezdte a Barcelona csillagát, aki ezzel megjavította Gerd Müller 1972-ből származó gólrekordját (85). Igen ám, csakhogy ezután több helyről is megkérdőjelezték a csúcsdöntés hitelességét. Egyrészt „előkerült” egy zambiai csatár (neve), bizonyos Godfrey Chitalu, aki szintén 1972-ben 107 gólig jutott a zambiai szövetség szerint, másrészt a Flamengo előállt azzal, hogy Zico 89-szer volt eredményes a klub és a brazil válogatott színeiben 1979-ben.

A FIFA „hallgatott” az ügyben, egészen eddig. A szervezet azonban most sem kívánt igazságot tenni a kérdésben.

„Nincs olyan adatbázisunk, amelyben részletesen nyilván lenne tartva minden egyes mérkőzés a világ összes országából, a szövetségek megalakulásának napjától kezdve – mondta Alex Stone, a FIFA szóvivője. – Nincs szó elfogultságról: ha hitelesíteni tudunk egy rekordot az alánk tartozó eseményekről, akkor megtesszük. Ez egy olyan adat, amely nagyon érdekli az embereket és a médiát.”

Stone egyúttal kijelentette, hogy a nemzetközi szövetség nem ismeri el Messit mint hivatalos csúcstartót.

„Ez olyan rekord, amikor valaki a médiából összegyűjtötte a statisztikákat valahonnan, és észrevette, hogy Messi megdöntötte a csúcsot” – tette hozzá a szóvivő.

Messi azóta a Córdoba elleni Király-kupa-meccsen is betalált kétszer, így Zico állítólagos eredményétől már csak egy találatra van, Chitalu hihetetlen rekordját viszont minden bizonnyal nem szárnyalja túl.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik