Labdarúgás: az oroszok 4400 milliárd forintból rendeznek vb-t

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2014.01.28. 12:25
Elsőként a szamarai épül meg a 2018-as oroszországi labdarúgó-világbajnokság új stadionjai közül, s a munkálatok még az idén elkezdődnek.

Vitalij Mutko sportminiszter keddi bejelentése szerint a zöld utat a szakértői vizsgálat nyomán kapta a létesítmény, s az építkezés rögtön azt követően megkezdődhet, hogy a költségvetésből kiutalják az erre a célra szánt 29 milliárd rubelt (193 milliárd forint).

A miniszter közölte, hogy a világbajnokság teljes büdzséje 663 milliárd rubelre (4400 milliárd forint) rúg, ebből 330 milliárdot áll a központi költségvetés, a többi pénzt magánbefektetők biztosítják.

A 2012 szeptemberében véglegesített döntés értelmében a 2018-as oroszországi futball-világbajnokság mérkőzéseit 11 város 12 stadionjában rendezik meg, a színhelyek Szamarán kívül Moszkva, Szentpétervár, Kalinyingrad, Nyizsnyij Novgorod, Kazany, Volgograd, Rosztov, Szocsi, Szaranszk és Krasznodar. A nyitó meccsnek és a döntőnek a moszkvai Luzsnyiki Stadion ad majd otthont.

Oroszország 2010 decemberében nyerte el a rendezési jogot az angol, a spanyol-portugál, valamint a belga-holland közös pályázatot megelőzve.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik