Koronavírus: 350 szurkolói csoport tiltakozik az UEFA-nál

MTI MTIMTI MTI
Vágólapra másolva!
2020.05.13. 23:10
null
A szurkolók egyértelműen jelezték, nem kérnek a zárt kapus meccsekből! (Fotó: AFP)
Szerdán újabb halasztásokat, újratervezéseket és intézkedéseket jelentettek be a sport világában a koronavírus-járvány miatt.

 

Az Európai Labdarúgó-szövetséget közös levélben szólította fel 350 szurkolói csoport, hogy minden országban tiltsa meg a zárt kapus mérkőzések megrendezését. A drukkerek úgy fogalmaztak, hogy a „pénzt az emberi élet értéke fölé helyezte” a kontinentális szövetség. Szerintük csak akkor lenne szabad ismét meccseket játszani, amikor a közegészségügyi helyzet lehetővé teszi, hogy a stadionok újra megteljenek.

Egy évvel meghosszabbították a strandröplabdázók olimpiai kvalifikációs időszakát, de a rendszer változatlan marad. A legtöbb páros úgy szerezhet kvótát, hogy pontokat gyűjt a nemzetközi sorozatokban, ezt a nemzetközi szövetség szerdai döntésének értelmében 2021. június 13-ig tehetik meg. A további helyek a kontinentális bajnokságokon találnak gazdára.

Október 25-én rendezik azt az IndyCar-versenyt a floridai St. Petersburgben, amelyre eredetileg március 15-én kerül volna sor. Az utcai viadal így nem a szezon első, hanem az utolsó állomása lesz. Az idény a tervek szerint június 6-án kezdődik a Texas Motor Speedwayen, zárt kapuk mögött. Az első nyilvános versenyt június 21-én rendezik a Wisconsin állambeli Plymouth-ban.

A triatlon-világsorozat hamburgi állomását július 11. helyett szeptember 5-én rendezik, a vegyes váltó világbajnokságra pedig július 12. helyett szeptember 6-án kerül sor ugyancsak az Elba-parti városban. A június 21-re tervezett hamburgi Ironman-viadal új dátuma is szeptember 6.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik