Konföderációs Kupa: Juninho együtt érez a tüntetőkkel

Vágólapra másolva!
2013.06.19. 10:49
A tüntetőkkel való szolidaritás kifejezésére szólította fel a labdarúgó Konföderációs Kupán házigazda brazil csapatot a korábban 40-szeres válogatott Juninho.

A jelenleg a New York Red Bulls együttesében futballozó, 38 éves középpályás szerint a Selecao tagjainak hátat kellene fordítaniuk a nemzeti zászlónak a himnusz alatt a 21.00 órakor kezdődő, Mexikó elleni összecsapáson.

„Nagyszerű lehetőség lenne a játékosoknak arra, hogy megmutassák, gondolnak az országban végbemenő változásokra, és támogatják a békés tüntetőket” – írta Facebook-oldalán Juninho.

A brazíliai tömeges demonstrációk résztvevői a jövő évi labdarúgó-világbajnokság magas rendezési költségeit kifogásolják, illetve a viteldíjemelés és a korrupció ellen tiltakoznak.

Joseph Blatter, a nemzetközi szövetség (FIFA) elnöke azt mondta, megérti a brazilokat, ugyanakkor a módszerrel nem ért egyet.

„Meg tudom érteni, hogy az emberek nem boldogok, de úgy gondolom, a követeléseiket nem a sportágunk bevonásával kellene kihirdetniük” – fogalmazott a svájci sportvezető a TV Globónak adott interjúban. Hozzátette: a vb megrendezéséhez Brazíliának nemcsak stadionokat kell felújítania és építenie, hanem sok más területen is fejlesztéseket kell végrehajtania, amelyek a jövőben a helybéliek javát szolgálják majd.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik