Kína: „Unalmas, antiszociális” – a volt Bayern-csatár kiakadt

I. M.I. M.
Vágólapra másolva!
2019.09.24. 11:42
null
Sandro Wagner a futballt élvezi, a közösségi médiát nem szereti (Fotó: AFP)
A januárban a kínai élvonalbeli Tiencsin Tedához igazolt Sandro Wagner egy interjúban beszélt új életéről, valamint a közösségi médiával való ismerkedéséről. Utóbbiról határozottan negatív tapasztalatokat osztott meg.

 

Sandro Wagner egy nemrégiben tartott edzőtáborban bejelentkezett az Instagramra, név nélkül, és a t-online.de-nek mesélt arról, mit látott. „Hiányoznak a szavak, az egész annyira unalmas, antiszociális és értelmetlen. Kíváncsi vagyok, hová vezet ez az egész. Látom annak a veszélyét benne, hogy a gyermekeink buták és boldogtalanok lesznek tőle. Hamis példaképeket látnak, akik egy problémáktól mentes csillogó világban élnek. Láttam Instagram-gengsztereket, akik aranyláncokkal pózolnak, de ha a való életben probléma lenne, akkor anyukának kellene megoldania.”

A 31 éves csatár a Bayern Münchentől való távozásáról és Kínába szerződéséről is beszélt. „Nem volt könnyű döntés. A fiaim még olyan korban vannak, amikor ez nem jelent problémát. A lányom már nyolcéves, és megkérdezte tőlem, hogy miért szeretnék több pénzt keresni. Azóta vettem egy Porschét – mondta nevetve Wagner. – Üdítőnek találom, hogy a gyerekek milyen őszinték, a felnőtteknek is követni kellene ezt. Nagyon büszke vagyok a gyermekeimre, az első naptól kezdve elfogadták az új kultúrát, amibe csöppentünk. Mára már folyékonyan beszélnek angolul, és egy kicsit kínaiul is. A különböző hátterű emberekkel való találkozás hasznos lehet a személyiségük fejlődésének szempontjából.”

Zárásként elmondta: nem szeretné, hogy otthon is minden a labdarúgásról szóljon. „Mindig kicsit furcsának találom, amikor a játékosok úgy rendezik be a nappalijukat, mintha egy futballmúzeum lenne. Bár a kukások sem hagyják szét a kiürített hulladékgyűjtőket…”

A Tiencsin Teda 25 fordulót követően a 8. helyen áll a 16 csapatos kínai élvonalban, Sandro Wagner 21 mérkőzésen 8 gólt szerzett eddig ebben az idényben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik